Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-03-2011, 08:26 PM   #1
Student
Member

Default Pitanje u vezi izgradnje gluve sobe.

Pozdrav svim clanovima foruma! Dosta sam korisnih stvari procitao na vasem forumu vezane za izgradnju gluve sobe i skoro da sam dosao do neke ideje,ali, ipak mi je potrebna vasa pomoc.
Radi se o ucionici u skoli koju zelim da pretvorim u sobu za vezbanje hora i eventualno snimanje. Verovatno cu snimati Gudacke instrumente posto sviram u gudackom kvartetu i naravno hor. Dimenzije ucionice su:duzina 7,5 m, sirina 4,5 m i visina 3 metra.
U ucionici trenutno ima lamperija postavljena duz cele ucionice u visini 1,6m. pa sam mislio da iskoristim tu konstrukciju za postavljanje azmofona.
Raspitivao sam se dosta i dosao do resenja da celu ucionicu oblozim azmofonom i preko toga da zalepim AD ploce. Moje pitanje je sledece...Da li postoji neki materijal koji bi postavio preko azmofona a da ne upija ili skuplja prasinu posto sam na istu alergican. Juce sam se raspitao za cenu AD ploca i cena je 280 din za plocu dimenzije 60x60 cm. To mi je malo skupo.
Ovako sam ja razumeo celu stvar a vi me ispravite gde gresim... na zid napravim konstrukciju( rostilj ) koji je udaljen 5 cm od zida i na to lepim ili stavljam azmofon, zatima opet ide luft od 5 cm i na drugu konstrukciju lepim AD ploce ili neki drugi materijal. Da li sam ja to dobro shvatio?
Hvala svima!!!
Student is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2011, 08:29 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pitanje u vezi izgradnje gluve sobe.

Quote:
Originally Posted by Student View Post
...... Moje pitanje je sledece...Da li postoji neki materijal koji bi postavio preko azmofona a da ne upija ili skuplja prasinu posto sam na istu alergican. .......
Ima,... lamperija!

Prati Eomsy thread, gde smo obradili i binarne difuzore, te ces dobiti odgovore na pitanja.
DIY Vocal booth & Control room?!

Zaobisao bi Azma AD ploce i radio kamenom vunom i lamperijom/OSB-om.
Ako nemate preterano puno novca, onda se kamena vuna vise isplati jer je jeftinija od azmafona za istu gustinu i kolicinu.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 13-03-2011 at 08:31 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2011, 09:01 PM   #3
Student
Member

Da li je kvalitet kamene vune isti kao i kvalitet azmofona?
Da li se OSB ploca farba ili lakira? Posto je to dodatni trosak.
Student is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2011, 09:29 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Da li je kvalitet kamene vune isti kao i kvalitet azmofona?
Ne moze bas svaka kamena vuna koja postoji na trzistu, ali ovde ces dobiti savete koja je ok za tvoje potrebe. Po kvalitetu su uporedivi, i jedno i drugo su dobri materijali za akusticki tretman.
Quote:
Da li se OSB ploca farba ili lakira? Posto je to dodatni trosak.
Moze, ali ne mora... akusticki je dobro i jedno i drugo.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules