![]() |
Pitanje u vezi izgradnje gluve sobe.
Pozdrav svim clanovima foruma! Dosta sam korisnih stvari procitao na vasem forumu vezane za izgradnju gluve sobe i skoro da sam dosao do neke ideje,ali, ipak mi je potrebna vasa pomoc.
Radi se o ucionici u skoli koju zelim da pretvorim u sobu za vezbanje hora i eventualno snimanje. Verovatno cu snimati Gudacke instrumente posto sviram u gudackom kvartetu i naravno hor. Dimenzije ucionice su:duzina 7,5 m, sirina 4,5 m i visina 3 metra. U ucionici trenutno ima lamperija postavljena duz cele ucionice u visini 1,6m. pa sam mislio da iskoristim tu konstrukciju za postavljanje azmofona. Raspitivao sam se dosta i dosao do resenja da celu ucionicu oblozim azmofonom i preko toga da zalepim AD ploce. Moje pitanje je sledece...Da li postoji neki materijal koji bi postavio preko azmofona a da ne upija ili skuplja prasinu posto sam na istu alergican. Juce sam se raspitao za cenu AD ploca i cena je 280 din za plocu dimenzije 60x60 cm. To mi je malo skupo. Ovako sam ja razumeo celu stvar a vi me ispravite gde gresim... na zid napravim konstrukciju( rostilj ) koji je udaljen 5 cm od zida i na to lepim ili stavljam azmofon, zatima opet ide luft od 5 cm i na drugu konstrukciju lepim AD ploce ili neki drugi materijal. Da li sam ja to dobro shvatio? Hvala svima!!! |
Re: Pitanje u vezi izgradnje gluve sobe.
Quote:
Prati Eomsy thread, gde smo obradili i binarne difuzore, te ces dobiti odgovore na pitanja. DIY Vocal booth & Control room?! Zaobisao bi Azma AD ploce i radio kamenom vunom i lamperijom/OSB-om. Ako nemate preterano puno novca, onda se kamena vuna vise isplati jer je jeftinija od azmafona za istu gustinu i kolicinu. pozdrav bogi |
Da li je kvalitet kamene vune isti kao i kvalitet azmofona?
Da li se OSB ploca farba ili lakira? Posto je to dodatni trosak. |
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 01:07 AM. |