|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Muci me nesto....
Stigao mi je pre par dana matori SansAmp PSA-1 kupljen preko eBay,i u principu sve na njemu je funkcionalno i ok,radi onako kako treba,samo me jedna stvar brine a to je mnogo suma i zujke kad ukljucim bilo sta sto ima siglove a ne humove...a cak se i humovi "cuju"doduse podnosljivo... Pricam o presetima koji imaju od dosta, pa do puno gaina, oni clean i blazi crunch ne pate od ovog problema... Znam da su singlovi u principu bucni i skloni hvatanju svega i svacega(pogotovo na matorim stratovima poput mog)ali uvek sam uspevao da pomeranjem po prostoriji pronadjem "quiet spot" gde zujke nema ili je ima minimalno ali sad te fore ne pomazu... Menjao sam mesto preampa u odnosu na sve i svasta po studiju opet isto. Nije ni do Strata,ista prica i na novijem Telecasteru... Ako neko ima(slicna?) iskustva sa ovom spravom ili misli da zna uzrok problema, bilo bi super da napise nesto... Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Jesi probao ground lift?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nema na sebi ground lift ali sam probao "celofan lift" i ista prica...nisam pametan sta je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Moj nikad imao te probleme....u stvari..poprilicno je tih.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Nisam nikad imao takvih problema sa PSA-1, jos ga koristim za svirke u kombinaciji sa stratom (S/S/H) i TC G-majorom spojenim na SansAmpov FX loop, jedino se ponekad cuje tiho pucketanje u ritmu led diode na displeju. Probaj napravit eksperiment sa drugim preampom i nakurit distorziju da nije problem u gitari (pickup, uzemljenje, los kabel...). Pazi, svi digitalni procesori imaju aktiviran noise gate iza distorzije, dok je ovo analogna sprava i ima samo preamp pa je to potrebno aktivirat na efekt procesoru kojeg dalje vezujes u lanac!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
To sitno pucketanje u ritmu led diode sam preimetio ali meni se to desava samo kad menjam parametre na spravi,kad uradim "save" nema vise. Znaci zbunjen sam,zato sto sprava zvuci ok,sve na njoj radi kako treba ali sumi i zuji suvise ![]() Da li imas ideju AKO nesto eventualno nije u redu sa spravom,sta bi to moglo da bude? Hvala na odgovoru,pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Obrati paznju i na one "pad" prekidace sa straznje strane da budu pravilno prilagodjeni jer zna biti dosta velika razlika glasnoce u zavisnosti kako ih podesis..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Moguce je da sam locirao problem.
Posto spravu teram preko adaptera 220/110 jer je za Americko trziste,vrlo je moguce da sam baksuz pa je osetljiva na razliku 50-60 Hz izmedju nase i njihove struje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ali to nema nikakve veze sa shumom na vecem gainu. Zvuk koji prolazi od ulaza do izlaza je analogni, samo sto koristi memoriju (brdo starih memorijskih chipova) za pohranu preseta i chipova koji selektiraju parametre prilikom vrtnje potenciometara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Franko, ja sam prilicno laik kad je struja i unutrasnjost sprava u pitanju,onaj sam tip-ukljucim i sviram-tako da nemoj mi zameriti ako ne kapiram na sta mislis...
Drugar i kolega (zaista jako iskusan) mi rece da je par pojacala koje je doneo iz Amerike i svirana preko adaptera imalo problem shuma cak su neka donekle i promenila kvalitet zvuka u odnosu na ono kako su zvucala kad su probana na 110/60 Hz tamo.Onda su narucili napajanje za 220/60Hz i kao sve je bilo ok... Neki drugi komadi nisu imali taj problem,on misli da je to razlicito od proizvodjaca do proizvodjaca... Sta ti kao zaista iskusan elektronicar mislis o tome? Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje u vezi laptopa | MHz | Computer Hardware | 9 | 22-03-2009 04:42 PM |
Pitanje u vezi UAD-a..... | alektom | DSP forum | 25 | 15-09-2005 10:25 AM |
PITANJE u vezi luna2 | trovac | DSP forum | 5 | 15-06-2005 01:04 AM |