Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-09-2009, 10:51 PM   #1
vly
Member

vly's Avatar

Default Pitanje u vezi SansAmp PSA-1

Muci me nesto....

Stigao mi je pre par dana matori SansAmp PSA-1 kupljen preko eBay,i u principu sve na njemu je funkcionalno i ok,radi onako kako treba,samo me jedna stvar brine a to je mnogo suma i zujke kad ukljucim bilo sta sto ima siglove a ne humove...a cak se i humovi "cuju"doduse podnosljivo...

Pricam o presetima koji imaju od dosta, pa do puno gaina, oni clean i blazi crunch ne pate od ovog problema...

Znam da su singlovi u principu bucni i skloni hvatanju svega i svacega(pogotovo na matorim stratovima poput mog)ali uvek sam uspevao da pomeranjem po prostoriji pronadjem "quiet spot" gde zujke nema ili je ima minimalno ali sad te fore ne pomazu...

Menjao sam mesto preampa u odnosu na sve i svasta po studiju opet isto.
Nije ni do Strata,ista prica i na novijem Telecasteru...

Ako neko ima(slicna?) iskustva sa ovom spravom ili misli da zna uzrok problema, bilo bi super da napise nesto...

Pozdrav.
vly is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2009, 02:05 AM   #2
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Pitanje u vezi SansAmp PSA-1

Jesi probao ground lift?

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2009, 10:11 AM   #3
vly
Member

vly's Avatar

Nema na sebi ground lift ali sam probao "celofan lift" i ista prica...nisam pametan sta je...
Old 15-09-2009, 07:37 PM   #4
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Moj nikad imao te probleme....u stvari..poprilicno je tih.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 02:04 PM   #5
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Nisam nikad imao takvih problema sa PSA-1, jos ga koristim za svirke u kombinaciji sa stratom (S/S/H) i TC G-majorom spojenim na SansAmpov FX loop, jedino se ponekad cuje tiho pucketanje u ritmu led diode na displeju. Probaj napravit eksperiment sa drugim preampom i nakurit distorziju da nije problem u gitari (pickup, uzemljenje, los kabel...). Pazi, svi digitalni procesori imaju aktiviran noise gate iza distorzije, dok je ovo analogna sprava i ima samo preamp pa je to potrebno aktivirat na efekt procesoru kojeg dalje vezujes u lanac!
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 02:28 PM   #6
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
Nisam nikad imao takvih problema sa PSA-1, jos ga koristim za svirke u kombinaciji sa stratom (S/S/H) i TC G-majorom spojenim na SansAmpov FX loop, jedino se ponekad cuje tiho pucketanje u ritmu led diode na displeju. Probaj napravit eksperiment sa drugim preampom i nakurit distorziju da nije problem u gitari (pickup, uzemljenje, los kabel...). Pazi, svi digitalni procesori imaju aktiviran noise gate iza distorzije, dok je ovo analogna sprava i ima samo preamp pa je to potrebno aktivirat na efekt procesoru kojeg dalje vezujes u lanac!
Franko,menjao sam vise gitara i i sta prica,probacu da u lanac iza Sansa stavim jednu TC pedalu koja ima noice supressor pa cu da vidim,ali mi se cini da je ovo suvise suma i zujanja da bi to bio lek...javicu rezultat.
To sitno pucketanje u ritmu led diode sam preimetio ali meni se to desava samo kad menjam parametre na spravi,kad uradim "save" nema vise.

Znaci zbunjen sam,zato sto sprava zvuci ok,sve na njoj radi kako treba ali sumi i zuji suvise

Da li imas ideju AKO nesto eventualno nije u redu sa spravom,sta bi to moglo da bude?

Hvala na odgovoru,pozdrav.
Old 18-09-2009, 07:55 AM   #7
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Obrati paznju i na one "pad" prekidace sa straznje strane da budu pravilno prilagodjeni jer zna biti dosta velika razlika glasnoce u zavisnosti kako ih podesis..
Old 18-09-2009, 08:39 AM   #8
vly
Member

vly's Avatar

Moguce je da sam locirao problem.

Posto spravu teram preko adaptera 220/110 jer je za Americko trziste,vrlo je moguce da sam baksuz pa je osetljiva na razliku 50-60 Hz izmedju nase i njihove struje...Par ljudi je imalo slicne probleme koje su resili ubacivanjem adekvatnog napajanja...Provericu jos, ako je to u pitanju,nije neresivo...bar ne bi trebalo da bude.
Old 18-09-2009, 10:25 AM   #9
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Ali to nema nikakve veze sa shumom na vecem gainu. Zvuk koji prolazi od ulaza do izlaza je analogni, samo sto koristi memoriju (brdo starih memorijskih chipova) za pohranu preseta i chipova koji selektiraju parametre prilikom vrtnje potenciometara.
Old 18-09-2009, 10:45 AM   #10
vly
Member

vly's Avatar

Franko, ja sam prilicno laik kad je struja i unutrasnjost sprava u pitanju,onaj sam tip-ukljucim i sviram-tako da nemoj mi zameriti ako ne kapiram na sta mislis...

Drugar i kolega (zaista jako iskusan) mi rece da je par pojacala koje je doneo iz Amerike i svirana preko adaptera imalo problem shuma cak su neka donekle i promenila kvalitet zvuka u odnosu na ono kako su zvucala kad su probana na 110/60 Hz tamo.Onda su narucili napajanje za 220/60Hz i kao sve je bilo ok...
Neki drugi komadi nisu imali taj problem,on misli da je to razlicito od proizvodjaca do proizvodjaca...

Sta ti kao zaista iskusan elektronicar mislis o tome?

Pozz
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules