Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-12-2007, 12:08 AM   #1
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default (p)reparacija klavira u Bg ili sire

igrom slucaja, sestra mi je postala vlasnica jednog dosta starog klavira.radi se o produzenoj polukoncertnoj verziji klavira Alois Parttart,za koji se zna da je poslednji put generalno repariran februara 1929.g kod Antona Lendhardt-a u tadasnjem Beckereku(negde u danasnjoj Vojvodini),a takodje se zna i to da na plemenitoj starini nije svirano dobrih zadnjih dvadestak leta.ja sam ga juce video,ima dosta posla pocev od samih dirki(slonovaca),pa preko nekih eksterijernih detalja i ,naravno- mehanike.neophodna mu je druga "generalka".ona bi ga vratila u prvobitno stanje i potreban joj je posten klavir-majstor na teritoriji Srbije(a ne trgovac ni preprodavac starina,jer,Bogu hvala i na moju radost,ona ni u ludilu ne namerava da ga proda)
dakle,ukoliko neko zna,bio bih mu zahvalan na informaciji
pozdrav
Old 03-12-2007, 02:10 PM   #2
akordeonista
Senior Member

Default Re: (p)reparacija klavira u Bg ili sire

Ne mogu ti pomoci konkretno ali znam da je bilo po oglasima da se nadje majstora koji to mogu odraditi. Dalje, u Bg-u postoji neki centar (nisam siguran da li je u pitanju "Piano centar") koji drzi jedan od stimera i majstora pa mozes videti i sa njim da pogleda o cemu se radi. Oni i prodaju klavire ali ih i servisiraju.
Toliko od mene! Nisam ti puno pomogao ali mozda dobijes neku ideju, nikad se ne zna!
Pozdrav!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 10:37 PM   #3
peruzza
VIP Member

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Ne mogu ti pomoci konkretno ali znam da je bilo po oglasima da se nadje majstora koji to mogu odraditi. Dalje, u Bg-u postoji neki centar (nisam siguran da li je u pitanju "Piano centar") koji drzi jedan od stimera i majstora pa mozes videti i sa njim da pogleda o cemu se radi. Oni i prodaju klavire ali ih i servisiraju.
Toliko od mene! Nisam ti puno pomogao ali mozda dobijes neku ideju, nikad se ne zna!
Pozdrav!
"Piano centar" je u Despota Stefana, negde blizu P. mosta kod "Desk-a", a vlasnik je Andrija Paunovic iz nekadasnje Muzicke kuce "Paunovic". Ako se resis mogu negde da ti nadjem i njegov mobil.
Ranije je reparaciju i stimovanje klavira veoma kvalitetno radio Toni Vrbanec, ne znam da li covek jos uvek radi, ali verovatno firma postoji, posto mislim da je to porodicni posao. Valjda su negde u Maloj Mostanici. On je ranije radio u RadioBeogradu i odrzzavao je klavire u celoj bivsoj Yugi.
Nisam ti nesto mnogo pomogao, ali mozzda se neko drugi sa foruma nadovezze na ovo, k'o sto sam se i ja nadovezao na Akordeonistin post. Pozdrav!
peruzza is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 10:49 PM   #4
sadux
Member

sadux's Avatar

Sto se tice stimovanja,sad to rade elektronski stimeri,a ne stimer majstori kao nekada.. To je sto se toga tice..
sadux is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 11:44 PM   #5
akordeonista
Senior Member

Quote:
Originally Posted by peruzza View Post
Ranije je reparaciju i stimovanje klavira veoma kvalitetno radio Toni Vrbanec, ne znam da li covek jos uvek radi, ali verovatno firma postoji, posto mislim da je to porodicni posao. Valjda su negde u Maloj Mostanici. On je ranije radio u RadioBeogradu i odrzzavao je klavire u celoj bivsoj Yugi.
Tako je, Toni Vrbanec je tip kojeg su hvalili mnogi klaviristi sa akademije. Jedno vreme sam, kao student, ziveo sa devojkom koja je inace klavirista i od nje sam cuo dosta hvala za njega. Te Toni ovo, te Toni ono... Ma znas kakve su te Beogradjanke!
Naravno, salio sam se malo! Moram da kazem jer ne bih zeleo da se iko uvredi.
A sto se tice Tonija, sta da ti kazem, tip je vrhunski majstor (tako bar tvrdi moja bivsa)!

Aj` pa srecno!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 11:54 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
u tadasnjem Beckereku(negde u danasnjoj Vojvodini),
Zrenjanin...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2007, 09:14 PM   #7
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Zrenjanin...
pa,naravno,nisam ni sumnjao.
Old 04-12-2007, 09:25 PM   #8
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by peruzza View Post
"Piano centar" je u Despota Stefana, negde blizu P. mosta kod "Desk-a", a vlasnik je Andrija Paunovic iz nekadasnje Muzicke kuce "Paunovic". Ako se resis mogu negde da ti nadjem i njegov mobil.
Nisam ti nesto mnogo pomogao, ali mozzda se neko drugi sa foruma nadovezze na ovo, k'o sto sam se i ja nadovezao na Akordeonistin post. Pozdrav!

hvala,Peruzza,upravo si me podsetio,kad si spomenuo M.Mostanicu(aaauh,kakvog li imena)i tog g-dina Vrbaneca,da je neki lik iz doticnog mesta generalno sredio jednoj mojoj prijateljici pianino.pretpostavljam da bi to mogao biti upravo on.nadam se da mislimo na istog coveka,u pitanju je jedan stariji gospodin,koji ima sina koji se bavi istim poslom i koji osim sto popravlja i stimuje klavire,takodje i dobro svira na istima(barem mi je tako ta prijateljica rekla).nista,zovem je u nadi da ce iskopati njegov tel.,a ako neko slucajno poseduje broj,bio bih mu veoma zahvalan na informaciji
pozdrav
Old 06-06-2009, 04:14 AM   #9
QueenOfComplications
Junior Member

Izvinjavam se sto ovako upadam na temu, ali gugl me je bacio ovamo.

Zanima me da li je neko odavde (peruzza, mozda? ) saradjivao sa g. Paunovicem, tj. kupio instrument od njega. Mi smo u potrazi za povoljnim pijaninom a za sada nam se njegove ponude (iz oglasa) cine prihvatljivima. Posto nemamo nikog strucnog (tj. klavirstimera) da povedemo u kupovinu (da ne kazem da smo kao ovcice, spremni za sisanje ), a i ne bismo da za dzabe dolazimo cak u Beograd, svaka informacija je dobrodosla.

Hvala unapred.
QueenOfComplications is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 05:29 PM   #10
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Ima jos jedan iskusan covek u Bgd sa jako dobrom reputacijom, Mario Bjelanovic. Mislim da imam tel, ako neko hoce.
Khan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules