|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Evo jedno pitanje iz "tehnike miksovanja". Interesuje me kako ispeglati zvuk akusticnog instrumenta kao sto su violina, sax, harmonika, gitara itd. tako da zvuci udaljenije u prostoru (napred - nazad)? Do sada sam to radio reverbom ali me interesuje postoji li neki efekat kojim se rade te stvari?
Kad vec postavih ovakvo pitanje, interesuje me da li kod nas moze da se nadje neka literatura (na nekom od jezika sa prostora Ex YU) koja pojasnjava cemu sluzi koji efekat i objasnjava njegove komande (bar one opste koje nalazimo na svim efektima)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Eq
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Moze li malo objasnjenje kako sa EQ "udaljiti" instrument?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
eq, spushtanje fadera
![]() shto se tvog pitanja tiche, uzmi neki jednostavan eq koji nema fixirane frekvencije i igraj se.. sve se uchi.. shto se tiche knjige, mislim da nema.. ipak je ovo srbija.. osim ako nije neka strana prevedena, al ne verujem u to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
EQ - Pa jednostavno receno ako spustas visoke frekvencije stvara se dojam da je instrument "iza" u mixu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovorima Maiv i HeatMan! A sto se knjige tice, tako sam i mislio - da je nema! Al` k`o velim da pitam ljude, mozda je nesto izaslo a da ne znam!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Zaboravi suvoparne teorije, pogotovo lose prevedene knjige, jer je jednostavnije da efekte koje imas isprobas. Tako ces najpre nauciti koja funkcija cemu sluzi. Sto se hardware-skih sprava tice, svaka ima uputstvo koje ce ti pomoci da se snadjes. Na tebi je kao ces te funkcije da iskoristis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
To sam jos davno skinuo ali sam totalno zaboravio na te tekstove! Hvala jos jednom!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
WaveArts ima 3D Panner. Mislim, da je Wave Arts jer sam davno koristio : prilicno jednostavno postavljas - pozicioniras izvor u prostoru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nivo traka u aranzmanu | AVaX | Audio Produkcija - Tehnike | 49 | 31-12-2010 11:27 AM |
Export traka u Cubase-u? | HeatMan | Audio Software | 58 | 16-05-2007 12:29 AM |
Cubase Traka | Brka | Audio Software | 7 | 17-05-2006 11:19 AM |
Stereo traka za mastering | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 17-12-2003 10:54 AM |