|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Predajem rec onima koji imaju vise iskustava, naslov sve govori. Treba da ima dobre analogne/sintisajzerske zvukove (pad+lead), a dodatni plus je ako su orkestarki zvuci i hor dobri. Narodnjacke boje uopste nisu bitne.
![]() U obzir dolaze klavijature sa sekvencerom ili neki groovebox koji ima sekvencer. Portamento je obavezan. ![]() Hvala unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
e pa Flashe, u onom filmu o tvojim podvizima, prije skoro 30 godina, grupa Queen je koristila uglavnom Oberheim OB-X. nema hor nazalost..
![]() ?alu na stranu, sve to sto spominjes ima većina ovih standardnih workstationa poput motifa, fantoma itd. e sad, ne sjecam se orkestralnih zvukova kakvi su, ali analog sint lead i slicne stvari su stvarno bile iznenadjujuce dobre na motif ES kad sam ga probao. odma je pao jam session. klaviri i to je standardno odlično na yamahama. na Fantomu i ostalim sličnim Rolandima "analog lead" su mi najgori soundovi. u?asan mi je filter, papirnata rezonanca i to sve. nema ba? nikakve veze sa analogijom. padovi su okay. sve nesto pre-svijetlo, britko. yamahe su toplije. neznam ove nove korgove bas dobro, al stare bolje da ne spominjemo.. k'o da si krpu stavio preko zvucnika. tritoni nikad nisu imali dobre sint leadove. padove ajde de.. ako je neki, ono, svemirski.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() ![]() E sad, glavna je stvar sto ne znam kako se cene krecu. Npr. skoro da nisam video ni jednog XP-60, FA-76, golog Trinity-ja ili Yamahu EX-5 ili osnovnog Motifa na prodaju. A bas sam pretrazio net i oglase... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
...samo sto mi je budzet (za sada) otprilike kao iz naslova.
![]() ![]() ![]() E sad, glavna je stvar sto ne znam kako se cene krecu. Npr. skoro da nisam video ni jednog XP-60, FA-76, golog Trinity-ja ili Yamahu EX-5 ili osnovnog Motifa na prodaju. A bas sam pretrazio net i oglase...[/quote] Yamaha EX-5 oko 1200 $ , Osnovni Motif Yamaha MO6 61-Key Workstation 98.461 RSD .... to su realne cene naravno u putanju je Nov MO6 .... E sad posto ces jako ali jako tesko da nadjes bilo kakav workstation u cifri do 350 ( osim mozda Novation X-Station , mada on i nije workstation vec je samo sinth ) moj predlog je da mozda sacekas malo skupis pare i kupis Yamaha MM6 ( malo je skuplja cifra ali zato ima engine Motif-a i zvuci jezivo dobro na svim poljima za te pare naravno 52.250 RSD ) .... to su priblizne informacije o cenama i moje misljenje ... javljaj o napredku ![]() http://www.youtube.com/watch?v=8E_bDg5ak9w ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A Bert Smorenburg je ziva legenda. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Inace, kad bih bio siguran da bi provalio rad u npr. programu koji se zove Multitrack Studio, ne bih se libio ni da uzmem pomenuti Novation X-Station koji je monotimbralan. Ili nesto u tom fazonu, Novation Xio, Alesis Micron (Ion), ili neku stariju spravu tima KS5, AN1X...
Jeli tezak za skontati taj Multitrack Studio? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Sto bas Multitrack studio ? Jel dolazi u obzir mozda neki drugi sequencer ? Nisam imao priliku da isprobam to ali si me sada zaintrigirao pa cu u toku veceri probati i javiti utiske .... Btw koliko je meni poznato MM6 ima portamento |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Multitrack studio - zato sto sam o njemu nesto citao na netu da je jednostavan i da dobro radi. Skontao sam da preko njega mogu da odradim snimanje MIDI zapisa, pa onda to konvertujem u audio. I tako redom, traku po traku, pa resavam onaj problem sto se tice manjka timbrala. U stvari, skontao sam samo da to moze, e sad, kako, to ne znam
![]() Naravno, uobzir dolazi i svaki drugi sekvencer po preporuci ![]() Nazalost nemam apsolutno nikakvog iskustva u radu sa softverskim sekvencerima, a jos manje sa sistemima gde se radi konverzija "MIDI to Audio", ili kako se to vec zove. Inace, nazalost, MM6 zaista nema portamento, proverio sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M50 workstation!!! NEW | marestudio | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 07-11-2008 02:03 PM |