Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-07-2009, 11:07 AM   #1
Flash Gordon
Junior Member

Default Workstation do 300-350 Eura

Predajem rec onima koji imaju vise iskustava, naslov sve govori. Treba da ima dobre analogne/sintisajzerske zvukove (pad+lead), a dodatni plus je ako su orkestarki zvuci i hor dobri. Narodnjacke boje uopste nisu bitne.
U obzir dolaze klavijature sa sekvencerom ili neki groovebox koji ima sekvencer. Portamento je obavezan.

Hvala unapred!
Flash Gordon is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2009, 04:00 AM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Workstation do 300-350 Eura

e pa Flashe, u onom filmu o tvojim podvizima, prije skoro 30 godina, grupa Queen je koristila uglavnom Oberheim OB-X. nema hor nazalost..

?alu na stranu, sve to sto spominjes ima većina ovih standardnih workstationa poput motifa, fantoma itd. e sad, ne sjecam se orkestralnih zvukova kakvi su, ali analog sint lead i slicne stvari su stvarno bile iznenadjujuce dobre na motif ES kad sam ga probao. odma je pao jam session. klaviri i to je standardno odlično na yamahama.

na Fantomu i ostalim sličnim Rolandima "analog lead" su mi najgori soundovi. u?asan mi je filter, papirnata rezonanca i to sve. nema ba? nikakve veze sa analogijom. padovi su okay. sve nesto pre-svijetlo, britko. yamahe su toplije.

neznam ove nove korgove bas dobro, al stare bolje da ne spominjemo.. k'o da si krpu stavio preko zvucnika. tritoni nikad nisu imali dobre sint leadove. padove ajde de.. ako je neki, ono, svemirski..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2009, 10:32 AM   #3
Flash Gordon
Junior Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
e pa Flashe, u onom filmu o tvojim podvizima, prije skoro 30 godina,
Davno bese, ja sam svoje uradio, a mene, ako me se sete za dan Bezbednosti, sete, a ako ne...

Quote:
neznam ove nove korgove bas dobro, al stare bolje da ne spominjemo.. k'o da si krpu stavio preko zvucnika.
Zaista, AI2 tehnologija, kao krpom preko zvucnika. Pun zvuk, ali muljav.

Quote:
...sve to sto spominjes ima većina ovih standardnih workstationa poput motifa, fantoma itd.
...samo sto mi je budzet (za sada) otprilike kao iz naslova. Mada bih za dobru ponudu odresio jos mozda 50 Evra.
E sad, glavna je stvar sto ne znam kako se cene krecu. Npr. skoro da nisam video ni jednog XP-60, FA-76, golog Trinity-ja ili Yamahu EX-5 ili osnovnog Motifa na prodaju. A bas sam pretrazio net i oglase...
Old 23-07-2009, 11:43 AM   #4
Perfect-Harmony
Junior Member

...samo sto mi je budzet (za sada) otprilike kao iz naslova. Mada bih za dobru ponudu odresio jos mozda 50 Evra.
E sad, glavna je stvar sto ne znam kako se cene krecu. Npr. skoro da nisam video ni jednog XP-60, FA-76, golog Trinity-ja ili Yamahu EX-5 ili osnovnog Motifa na prodaju. A bas sam pretrazio net i oglase...[/quote]

Yamaha EX-5 oko 1200 $ , Osnovni Motif Yamaha MO6 61-Key Workstation 98.461 RSD .... to su realne cene naravno u putanju je Nov MO6 .... E sad posto ces jako ali jako tesko da nadjes bilo kakav workstation u cifri do 350 ( osim mozda Novation X-Station , mada on i nije workstation vec je samo sinth ) moj predlog je da mozda sacekas malo skupis pare i kupis Yamaha MM6 ( malo je skuplja cifra ali zato ima engine Motif-a i zvuci jezivo dobro na svim poljima za te pare naravno 52.250 RSD ) .... to su priblizne informacije o cenama i moje misljenje ... javljaj o napredku

http://www.youtube.com/watch?v=8E_bDg5ak9w
Perfect-Harmony is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2009, 12:58 PM   #5
Flash Gordon
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Perfect-Harmony View Post
Hvala, hocu! MM6 nema portamento inace mi se cini sasvm OK za rad sa nekim soft-sequencerom, dobar predlog
A Bert Smorenburg je ziva legenda.
Old 23-07-2009, 01:03 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Perfect-Harmony View Post
Dobra prezentacija sprave... Za te novce super radi
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2009, 04:16 PM   #7
Flash Gordon
Junior Member

Inace, kad bih bio siguran da bi provalio rad u npr. programu koji se zove Multitrack Studio, ne bih se libio ni da uzmem pomenuti Novation X-Station koji je monotimbralan. Ili nesto u tom fazonu, Novation Xio, Alesis Micron (Ion), ili neku stariju spravu tima KS5, AN1X...
Jeli tezak za skontati taj Multitrack Studio? Eh, nemam nikakvu spravu da ga isprobam
Old 23-07-2009, 05:35 PM   #8
Perfect-Harmony
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Flash Gordon View Post
Inace, kad bih bio siguran da bi provalio rad u npr. programu koji se zove Multitrack Studio, ne bih se libio ni da uzmem pomenuti Novation X-Station koji je monotimbralan. Ili nesto u tom fazonu, Novation Xio, Alesis Micron (Ion), ili neku stariju spravu tima KS5, AN1X...
Jeli tezak za skontati taj Multitrack Studio? Eh, nemam nikakvu spravu da ga isprobam

Sto bas Multitrack studio ? Jel dolazi u obzir mozda neki drugi sequencer ? Nisam imao priliku da isprobam to ali si me sada zaintrigirao pa cu u toku veceri probati i javiti utiske .... Btw koliko je meni poznato MM6 ima portamento
Old 23-07-2009, 09:05 PM   #9
Flash Gordon
Junior Member

Multitrack studio - zato sto sam o njemu nesto citao na netu da je jednostavan i da dobro radi. Skontao sam da preko njega mogu da odradim snimanje MIDI zapisa, pa onda to konvertujem u audio. I tako redom, traku po traku, pa resavam onaj problem sto se tice manjka timbrala. U stvari, skontao sam samo da to moze, e sad, kako, to ne znam
Naravno, uobzir dolazi i svaki drugi sekvencer po preporuci
Nazalost nemam apsolutno nikakvog iskustva u radu sa softverskim sekvencerima, a jos manje sa sistemima gde se radi konverzija "MIDI to Audio", ili kako se to vec zove.
Inace, nazalost, MM6 zaista nema portamento, proverio sam.
Old 23-07-2009, 09:43 PM   #10
Perfect-Harmony
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Flash Gordon View Post
Multitrack studio - zato sto sam o njemu nesto citao na netu da je jednostavan i da dobro radi. Skontao sam da preko njega mogu da odradim snimanje MIDI zapisa, pa onda to konvertujem u audio. I tako redom, traku po traku, pa resavam onaj problem sto se tice manjka timbrala. U stvari, skontao sam samo da to moze, e sad, kako, to ne znam
Naravno, uobzir dolazi i svaki drugi sekvencer po preporuci
Nazalost nemam apsolutno nikakvog iskustva u radu sa softverskim sekvencerima, a jos manje sa sistemima gde se radi konverzija "MIDI to Audio", ili kako se to vec zove.
Inace, nazalost, MM6 zaista nema portamento, proverio sam.
Pa realno ako radis na WIN-u onda ti ne preostaje nista drugo ( moje licno misljenje ) osim Steinberg-a ( Cubase ili Nuendo ) ... E sada imao sam priliu da probam tj testiram Propelerhead Record kao clan njihovog beta testing tima i mogu ti reci da nije ni malo zanemarljiv niti naivan ... e sada sto se tice konverzije midi to audio za to postoji milion nacina i u sustini onaj osnovni export audio je svugde pretezno isti ... Moj savet je da ako vec pocinjes da ucis o software-u i radu sa njim lepo uzmes Steinberg i polako step by step ili Propelerhead Record ( mislim da izlazi u septembru ) ... a gde bude zapelo u ucenju ... pa tu smo svi pomocicemo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules