Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2006, 06:56 PM   #1
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default FL Studio

e ovako,primjetio sam da mnogi "profesionalci" nipoda?tavaju Fruity Loops i nazivaju ga igračkom i kazu da je amaterski i "ne-profesionalan".Vjerovatno je ova tema već bila,medjutim sigurno je da je i te kako aktuelna jer FL krupnim koracima napreduje i prerasta u sve ozbiljniji alat...

Nov sam na ovom forumu,ali nijesam nov sto se tiče kompjuterske muzike.Probao sam sve osim toliko obozavanog "pro tools-a".Dakle,imam i Nuendo i Reason i Acid i Cubase i Ableton i sve poznatije sekvencere,medjutim uvijek i najradije i najkomotnije komponujem u FL studiu.Nuendo sto se toga tiče ima iritantan interfejs isto kao i reason..iritantan,dosadan i usporava me u radu.Sad će me mnogi sigurno napasti,ali tako je.Ovim hoću da doka?em da je zabluda to nipoda?tavanje FL-a i da uop?te nije "iračka" niti ni?erazredan softver...Samo da vam ka?em,da se ovo čisto tiče drum programminga i midi komponovanja a ne audio editinga i snimanja da ne doje do zabune

udrite...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 07:41 PM   #2
kejkz
banned

Default Re: FL Studio

Nje bitno u kom programu radis, ako imas rezultate kakve zelis. FL je dobar program kao i svaki drugi, ima svoje dobre i lose strane, od tebe zavisi sta ces izvuci iz njega... ne obaziri se sta drugi misle.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 08:21 PM   #3
geomantrik
Junior Member

geomantrik's Avatar

ja isto glasam za!!radio sam projekte u FL Studio tri godina,i sta se tice editinga je, ja mislim naj user friendly software koji sam koristio.malo je nazad sa rutanje signala ali je mlad software i mislim da su ga namjerno pojednostavili,da se ljudi koji nemaju taj stepen znanja uopste ne zamaraju.
geomantrik is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 11:09 PM   #4
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

na koje rutiranje signala mislis?Unutar samog FL-a ili Fl-a sa ostalim aplikacijama?ili rutiranje sa midi keyboardom..
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 11:30 PM   #5
geomantrik
Junior Member

geomantrik's Avatar

mislio sam na rutanje audio u fruitija.isto i pre i post fader za inserte i aux eve.Malo mi e glupo sto ne mozes monitorirat input na kanale osvim ako ne stavis onaj plugin db meter.sad to je subjektivno,ima ljudi koji ne koristiju te funkcije.

pozdrav
Old 08-06-2006, 07:20 PM   #6
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ja nikako ne volim FL, mada ga i sad iskoristim ponekad za brzu skicu beat-a kao instrument u nuendu Ajd balthasaar javi se ako budes dolazio ovamo. Pozdrav
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 07:45 PM   #7
arajlo
Member

arajlo's Avatar

Ni ja nevolim FL, interfejs mu je kombinacija tenkovske boje i igrice "covjece ne ljuti se"...
Old 08-06-2006, 08:38 PM   #8
geomantrik
Junior Member

geomantrik's Avatar

da,

zanima me kad si ga zadnji put otvorio.interface ako pricamo o boje je poput logica.a ako ti je ovo sareno pogledaj si pro toolse.ali ipak, imas pravo na tvoje mislenje..
Old 08-06-2006, 08:58 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ja ne bih da se mesam u diskusiju koji je program bolji jer vec u samom startu se pogresno u isti kos stavljaju sekvenceri i loop based programi, ali bih da kazem nesto sustinski za sve one koji citaju, a jos uvek ne mogu da razluce sta je validna (a sta ne) informacija.
Dakle : "MUZIKA SE NE KOMPONUJE U PROGRAMU, vec nastaje kao plod umetnickog nadahnuca kompozitora i uglavnom se komponuje U GLAVI.

Ovo velikim slovima ne vicem, vec naglasavam bitne momente

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 04:04 AM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Dakle : "MUZIKA SE NE KOMPONUJE U PROGRAMU, vec nastaje kao plod umetnickog nadahnuca kompozitora i uglavnom se komponuje U GLAVI.
Tako je Oggy!
Mogli is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules