|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Kako da remasterizujem album koji je prebacen sa kasete u mp3 format, da li postoji neki mali alat (imam dial-up) sa kojim bih to mogao da odradim, znaci da bude brzo i lako
![]() unapred hvala
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Uuuffff :roll: Ne postoji "mali" alat da izgubljeni kvalitet pesme povratis.
Prvo dobrodoslica ![]() Prebacivanjem sa kasete vec gubis na kvalitetu (mozda gresim) i dobijas u snimku odredjen shum, a da ne govorim o gubitku kad sve to prebacis u mp3 :roll: Ne znam cemu posle sva muka na vec izgubljeni kvalitet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mozda ti ovo pomogne :
T-RackS 24 Mastering Software Analog by Design. www.t-racks.com Samo taj Mp3 prvo moras da konvertujes (srpski-prebacis) u WAV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
Posto si sa audio trake prebacivao na digitalni, nazalost, *.mp3 zapis, pozeljno bi bilo prvo da svaku traku prije uvodjenja u CuBase provuces kroz Cool Edit Pro 2000 Noise Reduction podesivsi ga na oko 70 %. Sve ti je ovo otprilike i ne garantujem ti da ces dobiti ekstra rezultate. Tako sam radio i prebacivanje predratnog albuma moje grupe na CD da bih sacuvao bilo sto posto je treca matrica ostala u jednom drugom gradu a prve dvije su unistene. Eto, drago bi mi bilo ako sam ti pomogao. p.s. Ako imas onu audio traku sa koje si pravio *.mp3, bilo bi dobro ponovo uraditi prebacivanje, ali po mogucnosti u nekom studiju koji ima finiju opremu od mozda nekog deka vezanog za racunar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
JEDNOM KOMPRESOVANO U MP3 - ZAUVEK IZGUBLJEN KVALITET |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
zato sluzi APE format (monkey's audio) - kompresija bez gubitka kvaliteta
http://www.monkeysaudio.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Kad jednom izgnjavis svez hleb, da li mozes posle da ga vratis u predhodno stanje tj. da bude ponovo mekan i lep? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ma daaajte... najprostije i najefikasnije resenje je igranje sa eq-om... skresi sve ispod 100hz i iznad 12-15khz (vidi sta je najbolje) a za ostalo experimentisi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Vibrator
|
![]() Quote:
![]() uostalom, probaj sam.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Press Rec. / Uuu La La La Album | PR Music | Promocija radova | 0 | 22-06-2009 12:44 PM |
Tuzna prica | "7" | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 17-01-2007 09:42 PM |
Remix - Prica | ProkDu | Zoran Vračević - Vrač | 1 | 26-07-2006 09:41 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |