Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-01-2012, 05:04 AM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default opasno pitanje!!??? kako ovo iz logic9 u cubase5?

e ljudi pazte situaciju, napravio sam da mi g1000 salje signal preko midi u logic9, u logicu sam napravio par traka ,stavio instrumente i dodelio im midi kanale koje salje g1000. podesim brzinu, pustim REC u logic i sve mi snimi odvojeno na kanale u njemu, plus sinkronizira sa pocetkom nota da ne moram nista micati.. evo sve sam snimio u video i bice vam jasno..

problem nastaje kad to isto hocu u cubase, tamo mi sviraju svi ACC i DRUM na bilo kom kanalu iako je odvojeno kao ovde, nema sta nisam prepipao i pretrazio nisam uspeo naci kako ovo?

znaci nikako nece da mi u cubase odvoji bass , drum posebno na kanale ako npr cekiram kanal bas u cubesu trebao bi samo njeg da svira sto salje g1000 al on pod bas svira sve note i od druma i svega.

zelim vako da radim neke stvari lakse mi je 10 put do nekih ideja i melodije nego da radim sve ispocetka, zaboravim i sta sam hteo uradit, plus lako dodat ,prepravit nesto al svirka je tu.

http://www.youtube.com/watch?v=U4x95...ature=youtu.be
branoy is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 05:22 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: opasno pitanje!!??? kako ovo iz logic9 u cubase5?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
e ljudi pazte situaciju, napravio sam da mi g1000 salje signal preko midi u logic9, u logicu sam napravio par traka ,stavio instrumente i dodelio im midi kanale koje salje g1000. podesim brzinu, pustim REC u logic i sve mi snimi odvojeno na kanale u njemu, plus sinkronizira sa pocetkom nota da ne moram nista micati.. evo sve sam snimio u video i bice vam jasno..

problem nastaje kad to isto hocu u cubase, tamo mi sviraju svi ACC i DRUM na bilo kom kanalu iako je odvojeno kao ovde, nema sta nisam prepipao i pretrazio nisam uspeo naci kako ovo?

znaci nikako nece da mi u cubase odvoji bass , drum posebno na kanale ako npr cekiram kanal bas u cubesu trebao bi samo njeg da svira sto salje g1000 al on pod bas svira sve note i od druma i svega.

zelim vako da radim neke stvari lakse mi je 10 put do nekih ideja i melodije nego da radim sve ispocetka, zaboravim i sta sam hteo uradit, plus lako dodat ,prepravit nesto al svirka je tu.

http://www.youtube.com/watch?v=U4x95...ature=youtu.be
Pa mislim da mozes da uradis midi split po kanalima... Dobices npr. novih 16 traka, svaka sa svojim kanalom.

Ili da napravis 16 midi kanala, stavis da prima midi ulaz sa kanala od 1 do 16 redom (ne omni, mozda ti zato snima sve na jedan kanal), pa usnimavas na svih 16 traka odjednom. Ne razumem kako si cekirao bas u cubaseu, sta mislis pod time ? Problem je ako klavijatura sve salje po jednom midi kanalu, sto sumnjam.

Last edited by psionic; 21-01-2012 at 05:25 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 05:57 AM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: opasno pitanje!!??? kako ovo iz logic9 u cubase5?

salje klavijatura sve razdvojeno, u njoj podesio pod midi sve, nije htelo u logic dok nju nisam podesio.

vidis ovde u logic svi su kanali za sebe i REC na njima ukljucen, nigde nije omni, nego 10, 2, itd..

tako i u cubase, bas 2 kanal i td.. ja na bilo koji kanal u cubase da kliknem dok g1000 salje signal sve note se cuju na svakom kanalu, znas kako ruzno slusati npr bas da svira svih 6 ACC, plus drum. i tako snimi kad pustim snimanje , sve pod jedan, dok u logicu to sve razdvoji i u toku svirke mogu prepravljati drum fino , i sve kanale ,, dok u cubase ne mogu na licu mesta prepravljati drum jer svi kanali salju na jedan nema veze sto mu je dodeljen broj 10 ch i onda nemam pojma sta ko svira a kamo li da to doteram live
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules