Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2010, 07:43 PM   #1
liman021
Senior Member

Default cubase5 cpu overload

pozdrav prilikom exportovanja midi trekova u audio mixdown-u pokusao sam bezuspesno da ih pretvorim u wav fajl." cpu overload occured during the export" je poruka koja se pojavila u toku rada.prilikom ponovnog ucitavanja istog aranzmana mixeta same kartice nije davala nikakav signal dok je u cubase mixeti postojao signal.znaci softwerski sintovi i efekti su tu i "cuju" se na mixeti cubase-a ali to nista ne vredi zato sto signal ne dolazi do mixera same kartice. muzika izvan cubase-a radi normalno sto znaci da je cubase problem.po nekoj logici taj je aranzman izgubljen posto nema sile natirati ga da prosvira.drugi aranzmani rade ali postoji opasnost da ih zadesi ista sudbina ako pokusam da ih prebacim u wav format.na cubase forumu je poznat ovaj problem ali mudraci iz cubase kao ni korisnici nisu uspeli da ga rese.da stvar bude jos jadnija korisnici koji imaju ove probleme imaju jake mashine(quad core,i5,i7...).ja shibam i5...
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 08:20 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: cubase5 cpu overload

Quote:
Originally Posted by liman021 View Post
pozdrav prilikom exportovanja midi trekova u audio mixdown-u pokusao sam bezuspesno da ih pretvorim u wav fajl." cpu overload occured during the export" je poruka koja se pojavila u toku rada.prilikom ponovnog ucitavanja istog aranzmana mixeta same kartice nije davala nikakav signal dok je u cubase mixeti postojao signal.znaci softwerski sintovi i efekti su tu i "cuju" se na mixeti cubase-a ali to nista ne vredi zato sto signal ne dolazi do mixera same kartice. muzika izvan cubase-a radi normalno sto znaci da je cubase problem.po nekoj logici taj je aranzman izgubljen posto nema sile natirati ga da prosvira.drugi aranzmani rade ali postoji opasnost da ih zadesi ista sudbina ako pokusam da ih prebacim u wav format.na cubase forumu je poznat ovaj problem ali mudraci iz cubase kao ni korisnici nisu uspeli da ga rese.da stvar bude jos jadnija korisnici koji imaju ove probleme imaju jake mashine(quad core,i5,i7...).ja shibam i5...
Jel "narodna" ili original verzija?
Moguce da ga neki plug zeza.
Old 03-02-2010, 10:45 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Probaj da uhvatis zalet, odnosno da levi lokator postavis koji sekund pre prvog eventa u pesmi
Old 04-02-2010, 06:43 AM   #4
Hepek
Member

Meni se to zna desiti, pa zato probam vise puta za redom da idem na export i odradi to kako treba, ili da frizujem kanale i tako oslobodim malo procesora, ali uglavno probaj da par puta za redom da ides export meni to uspijeva da prodje. Pozdrav.
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 08:44 AM   #5
liman021
Senior Member

koristim originalni program.najveci problem je u tome da midi-aranzman vise ne radi posle ovakvog zajeba tako da moram ponovo da radim istu stvar ili da pokrenem stariju verziju.u moritzovom pitanju lezi odgovor.osim cubase-a u sedmici ne radi mi NIJEDAN DRUGI fx ili sint.prilikom koriscenja drugih fx i sintova cubase mi stalno salje poruku "vst bridge conection is lost".to je jos jedan problem poznat na cubase forumu.postoji programcic koji ispravlja tu gresku i naziva se "jbridge".stoji svega 15 jura i delimicno spasava situaciju.preporucujem ga svima.sa njim mozete da koristite 32-64 bit programe u 32-64bit sedmici samo sto oduzima cpu i memoriju.u svakom slucaju hvala na pomoci
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2015, 05:35 PM   #6
Sasa Popovic
Junior Member

Sasa Popovic's Avatar

Mozda ovo bude od koristi:
http://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?p=45477
Sasa Popovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules