![]() |
opasno pitanje!!??? kako ovo iz logic9 u cubase5?
e ljudi pazte situaciju, napravio sam da mi g1000 salje signal preko midi u logic9, u logicu sam napravio par traka ,stavio instrumente i dodelio im midi kanale koje salje g1000. podesim brzinu, pustim REC u logic i sve mi snimi odvojeno na kanale u njemu, plus sinkronizira sa pocetkom nota da ne moram nista micati.. evo sve sam snimio u video i bice vam jasno..
problem nastaje kad to isto hocu u cubase, tamo mi sviraju svi ACC i DRUM na bilo kom kanalu iako je odvojeno kao ovde, nema sta nisam prepipao i pretrazio nisam uspeo naci kako ovo?:( znaci nikako nece da mi u cubase odvoji bass , drum posebno na kanale ako npr cekiram kanal bas u cubesu trebao bi samo njeg da svira sto salje g1000 al on pod bas svira sve note i od druma i svega. zelim vako da radim neke stvari lakse mi je 10 put do nekih ideja i melodije nego da radim sve ispocetka, zaboravim i sta sam hteo uradit, plus lako dodat ,prepravit nesto al svirka je tu. http://www.youtube.com/watch?v=U4x95...ature=youtu.be |
Re: opasno pitanje!!??? kako ovo iz logic9 u cubase5?
Quote:
Ili da napravis 16 midi kanala, stavis da prima midi ulaz sa kanala od 1 do 16 redom (ne omni, mozda ti zato snima sve na jedan kanal), pa usnimavas na svih 16 traka odjednom. Ne razumem kako si cekirao bas u cubaseu, sta mislis pod time ? Problem je ako klavijatura sve salje po jednom midi kanalu, sto sumnjam. |
Re: opasno pitanje!!??? kako ovo iz logic9 u cubase5?
salje klavijatura sve razdvojeno, u njoj podesio pod midi sve, nije htelo u logic dok nju nisam podesio.
vidis ovde u logic svi su kanali za sebe i REC na njima ukljucen, nigde nije omni, nego 10, 2, itd.. tako i u cubase, bas 2 kanal i td.. ja na bilo koji kanal u cubase da kliknem dok g1000 salje signal sve note se cuju na svakom kanalu, znas kako ruzno slusati npr bas da svira svih 6 ACC, plus drum. i tako snimi kad pustim snimanje , sve pod jedan, dok u logicu to sve razdvoji i u toku svirke mogu prepravljati drum fino , i sve kanale ,, dok u cubase ne mogu na licu mesta prepravljati drum jer svi kanali salju na jedan nema veze sto mu je dodeljen broj 10 ch i onda nemam pojma sta ko svira a kamo li da to doteram live :( |
All times are GMT +1. The time now is 10:17 PM. |