|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Interesuje me, posto na mikseti koja ima 4 sub grupe (4 reglera), zasto pored svakog kanala ima dugmence za slanje u grupu 1-2 i grupu 3-4???
Zasto nema posebno za svaku grupu, 1 2 3 4? I kako se to radi, npr da mi na jednom regleru bude postavka bubnja,na drugom prateci vokali,na trecem nesto trece itd? Hvala svima.poZz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Dakle mixer prakticno ima 2 stereo grupe ali se marketing odeljenje setilo da napise "4 grupe" jer zvuci vise, a imaju (pravno gledano) pokrice za to... ![]() Naravno, ozbiljnije (citaj skuplje) sprave imaju to reseno mnogo bolje... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-11-2011 at 11:43 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Npr ![]() Ja np:na nekom kanalu PANujem skroz levo i ukljucim dugmence 1-2 i to ce mi biti na prvom regleru grupe?!A npr PANujem skroz desno i ukljucim dugmence 1-2 do ce mi biti na drugom regleru grupe?! Je l' tako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jeste. A onda mozes da na grupi 1 dodelis ruting u master po L ili po R osnovi ili zajedno. (bar na vecini tih 16-24 kan.mixera) Ako su L+R zajedno aktivirani, onda ces imati MONO u centru mastera sa 1 grupe. Drugu onda realno ne mozes ni koristiti.....pa mozes panovanjem u desno, ali opet je sve mono na masteru...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-11-2011 at 01:23 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
zato smo i uveli thanks dugme
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() P.S. Sorry za mali offtopic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 30-11-2011 at 01:21 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
Zapravo jedino protiv cega boki ima nesto protiv je to sto se mixeri igrom reci reklamiraju kao da imaju 4 stereo grupe, a u stvari imaj 4mono koje mogu postati stereo. A pritom, ako ocekujes 4 stereo grupe na mixeru, ti se vec nadas da je to zapravo 8 mono outa sto je vec masala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Nego samo sam hteo da proverim ovo oko mono grupa - uglavnom nisam vidjao na vecim spravama (ako izuzmemo digitalne miksere) da se stavljaju stereo sub-masteri, a da nisu po 2 x mono u parovima ? Ili sam ja tu nesto pogresno istripovao ? Nije da sam video 1000 raznih modela, radio sam na desetak njih srednjeg kvaliteta - najvise Soundcrafrt - a oni pate od tih mono subgrupa...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 01-12-2011 at 02:02 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |