Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Sub grupe na mikseti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39739)

Mare_87 25-11-2011 11:12 AM

Sub grupe na mikseti

Interesuje me, posto na mikseti koja ima 4 sub grupe (4 reglera), zasto pored svakog kanala ima dugmence za slanje u grupu 1-2 i grupu 3-4???
Zasto nema posebno za svaku grupu, 1 2 3 4?
I kako se to radi, npr da mi na jednom regleru bude postavka bubnja,na drugom prateci vokali,na trecem nesto trece itd?
Hvala svima.poZz

Bockie 25-11-2011 11:38 AM

Re: Sub grupe na mikseti

Quote:

Originally Posted by Mare_87 (Post 317035)
Interesuje me, posto na mikseti koja ima 4 sub grupe (4 reglera), zasto pored svakog kanala ima dugmence za slanje u grupu 1-2 i grupu 3-4???
Zasto nema posebno za svaku grupu, 1 2 3 4?
I kako se to radi, npr da mi na jednom regleru bude postavka bubnja,na drugom prateci vokali,na trecem nesto trece itd?
Hvala svima.poZz

Marketing proizvodjaca. Kazu "4 grupe", a radi se o 4 MONO grupe, a ne 4 STEREO grupe, pa tako mozes kanale slati samo preko dve "stereo šine" - u cetiri mono grupe. Na samoj grupi ponaosob mozes eventualno da biras da li ce u master da ode kao Left ili Right ili oba (centar,mono).
Dakle mixer prakticno ima 2 stereo grupe ali se marketing odeljenje setilo da napise "4 grupe" jer zvuci vise, a imaju (pravno gledano) pokrice za to...:wink:

Naravno, ozbiljnije (citaj skuplje) sprave imaju to reseno mnogo bolje...

Poz'

Mare_87 25-11-2011 12:46 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317036)
Marketing proizvodjaca. Kazu "4 grupe", a radi se o 4 MONO grupe, a ne 4 STEREO grupe, pa tako mozes kanale slati samo preko dve "stereo ?ine" - u cetiri mono grupe. Na samoj grupi ponaosob mozes eventualno da biras da li ce u master da ode kao Left ili Right ili oba (centar,mono).
Dakle mixer prakticno ima 2 stereo grupe ali se marketing odeljenje setilo da napise "4 grupe" jer zvuci vise, a imaju (pravno gledano) pokrice za to...:wink:

Naravno, ozbiljnije (citaj skuplje) sprave imaju to reseno mnogo bolje...

Poz'

Sad sam se malo zbunio ali mislim da znam odgovo.Ispravi me malo ako gresim!
Npr:posto imam 4 reglera tj dve stereo grupe a cetiri mono.
Ja np:na nekom kanalu PANujem skroz levo i ukljucim dugmence 1-2 i to ce mi biti na prvom regleru grupe?!A npr PANujem skroz desno i ukljucim dugmence 1-2 do ce mi biti na drugom regleru grupe?!
Je l' tako?

Bockie 25-11-2011 01:19 PM

Quote:

Originally Posted by Mare_87 (Post 317041)
Sad sam se malo zbunio ali mislim da znam odgovo.Ispravi me malo ako gresim!
Npr:posto imam 4 reglera tj dve stereo grupe a cetiri mono.
Ja np:na nekom kanalu PANujem skroz levo i ukljucim dugmence 1-2 i to ce mi biti na prvom regleru grupe?!A npr PANujem skroz desno i ukljucim dugmence 1-2 do ce mi biti na drugom regleru grupe?!
Je l' tako?

Jeste. A onda mozes da na grupi 1 dodelis ruting u master po L ili po R osnovi ili zajedno. (bar na vecini tih 16-24 kan.mixera)
Ako su L+R zajedno aktivirani, onda ces imati MONO u centru mastera sa 1 grupe. Drugu onda realno ne mozes ni koristiti.....pa mozes panovanjem u desno, ali opet je sve mono na masteru...

Mare_87 25-11-2011 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317044)
Jeste. A onda mozes da na grupi 1 dodelis ruting u master po L ili po R osnovi ili zajedno. (bar na vecini tih 16-24 kan.mixera)
Ako su L+R zajedno aktivirani, onda ces imati MONO u centru mastera sa 1 grupe. Drugu onda realno ne mozes ni koristiti.....pa mozes panovanjem u desno, ali opet je sve mono na masteru...

Hvala na pomoci.

Arthur 26-11-2011 03:01 AM

zato smo i uveli thanks dugme

Mare_87 26-11-2011 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 317099)
zato smo i uveli thanks dugme

ne koristim facebook i sl...

Arthur 26-11-2011 05:15 PM

? Ko prica o fb?

awacs 26-11-2011 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 317139)
? Ko prica o fb?

Pa to dugme koje se zove HVALA je isto ?to i LIKE na FB, zar ne? Odnosno, odraz iste ideologije. Čovek jednostavno ne prihvata tu ideologiju kao svoju (?to je za po?tovanje).

Pozdrav,

Vasa

Goran B 26-11-2011 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317036)
Marketing proizvodjaca. Kazu "4 grupe", a radi se o 4 MONO grupe, a ne 4 STEREO grupe, pa tako mozes kanale slati samo preko dve "stereo ?ine" - u cetiri mono grupe. Na samoj grupi ponaosob mozes eventualno da biras da li ce u master da ode kao Left ili Right ili oba (centar,mono).

Haha..i sam osjetih jo? davno ovo na svojoj ko?i o čemu govori?, ne rade to proizvođači samo sa sub grupama nego i sa regularnim stereo (line) kanalima. Srećom dobro pogleda i prvojeri sve i ispita pordavače pa ih uhvatih na djelu :)

P.S. Sorry za mali offtopic :)

All times are GMT +1. The time now is 04:48 AM.