![]() |
Sub grupe na mikseti
Interesuje me, posto na mikseti koja ima 4 sub grupe (4 reglera), zasto pored svakog kanala ima dugmence za slanje u grupu 1-2 i grupu 3-4???
Zasto nema posebno za svaku grupu, 1 2 3 4? I kako se to radi, npr da mi na jednom regleru bude postavka bubnja,na drugom prateci vokali,na trecem nesto trece itd? Hvala svima.poZz |
Re: Sub grupe na mikseti
Quote:
Dakle mixer prakticno ima 2 stereo grupe ali se marketing odeljenje setilo da napise "4 grupe" jer zvuci vise, a imaju (pravno gledano) pokrice za to...:wink: Naravno, ozbiljnije (citaj skuplje) sprave imaju to reseno mnogo bolje... Poz' |
Quote:
Npr:posto imam 4 reglera tj dve stereo grupe a cetiri mono. Ja np:na nekom kanalu PANujem skroz levo i ukljucim dugmence 1-2 i to ce mi biti na prvom regleru grupe?!A npr PANujem skroz desno i ukljucim dugmence 1-2 do ce mi biti na drugom regleru grupe?! Je l' tako? |
Quote:
Jeste. A onda mozes da na grupi 1 dodelis ruting u master po L ili po R osnovi ili zajedno. (bar na vecini tih 16-24 kan.mixera) Ako su L+R zajedno aktivirani, onda ces imati MONO u centru mastera sa 1 grupe. Drugu onda realno ne mozes ni koristiti.....pa mozes panovanjem u desno, ali opet je sve mono na masteru... |
Quote:
|
zato smo i uveli thanks dugme
|
Quote:
|
? Ko prica o fb?
|