|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vibrator
|
![]()
ljudi, a cemu vam sluze ove "grupe" gore pored "clanova" ?
kada otvorim izadje: "Ne postoji ni jedna grupa"... uvek sam se pitao kako bi to moglo da se iskoristi, deluje mi interesantno.. pitanje je mozda off topic, ali sta da radim kad ste zakljucali.. ![]() p.s. na phpbb sajtu sam nasao sledece: Unlimited Forums & Categories - Unlimited forums can be organised into as many categories as you like - Private forums and those only for specified user groups - Powerful search facility Versatile User Groups & Forum Permissions - Powerful forum, user and group permission management - Control forum access to specified user groups - Control all aspects of the posting experience - Allow limited access to viewing, posting, replying and many other options koliko vidim, pominju se kategorije i grupe korisnika.. eto resenja za podforume.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ja sam sretao to na drugim forumima ... npr jedna grupa ima ulazak u neki forum koji ostali ne vide ... i moderatori su grupa takodje ...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Kao shto ste vec videli grupe sluze da bi se odredjenim korisnicim dodelile odredjene privilegije.
To je na phpbb-u omoguceno i da se dodeli korisnicima ponaosob, ali ako je potrebno da veci broj korisnika ima jednake privilegije efikasnije je napraviti grupu korisnika koja ce imati odredjene privilegije. Dalje je samo potrebano ubacivati korisnike u grupu. Dakle, nema potreba da se privilegije dodeljuju korisnicima ponaosob. Postoje unapred definisane grupe korisnika koje su u MySQL (ili drugoj bazi u zavisnosti koja se koristi) definisane kao: 1 - Korisnici 2 - Administratori 3 - Moderatori Ovo je korisno zato shto je moguce napraviti grupe moderatora. Ako zelite da odredjenim korisnicima dodelite da budu moderatori u samo nekim delovima foruma na ovaj nachin je to moguce oraditi za sve te korisnike odjednom. Na ovaj nachin ne morate da dodeljujete moderatorsku privilegiju odredjenog podforuma svakom chlanu, vec ih dodelite grupi chlanova, a kasnije samo dodajete ili izbacujete korisnike u grupu ili iz grupe... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo grupe... | psionic | Audio Software | 4 | 02-12-2008 12:37 AM |
novi singl grupe queen | alavuk | Razno | 13 | 04-12-2007 05:50 AM |
Grupe u cubase SX-u | mandrak | Audio Software | 26 | 22-03-2007 10:22 AM |