|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Po?tovani,
s obzirom na iskustvo članova ovog foruma volio bih pomoć/savjet... u prilogu slika ![]() visina je 2,4 imam ponudu za kamenu vunu od knaufa bas za akustiku (koristi se u kino dvorana i slično) http://www.knaufinsulation.hr/files/...ts/KIAPGVB.pdf http://www.knaufinsulation.hr/files/...s/KIAPSGVB.pdf jedna je gustoče 50 druga je 90 kg/m3 isto tako lako mi je nabaviti rockwool steprock 120 kg/m3 na slici sive boje su apsorberi koji bi bili 1000x500x50 gustoće 90 a bass trapovi 500x250x250 visine 2400, gustoće 50 ovo na zadnjem zidu je skyline 60x60 molim bilo kakav savjet... sve prihvaćam, osim tipa "mani se ćorava posla..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kao prvo, dobrodo?ao na forum,
a kao drugo, svako će ti savjetovati da proče?lja? forum uzdu? i poprijeko jer je bilo već sličnih (ako ne i identičnih) problema. Meni se čini za tvoj prostor da je veći problem oblik sobe, pa bi se prvenstveno igrao sa pozicijom zvučnika, tvog sjedećeg mjesta, jer ovako će ti stereo biti poprilično naru?en. IMHO, to je i najva?niji aspekt akustike, jer ne postoji savr?en odziv sobe, ljudi su radili u vrlo neobičnim soba (npr. studio Dave Gilmoura na brodu), ali im je stereo image te ergonomija rada na prvom mjestu. Naravno, ne umanjujem vrijednost akustičarskog posla, ali jednostavno u nekakvim sobnim uvjetima on je upitan. Osnovno je da pronalaskom najmudrije pozicije monitora (zvučnika), umrtvi? njegovu najbli?u okolinu, prostor iza (pogotovo ako je bass reflex port na monitoru iza) te tretira? prve refleksije. Dodatkom subwoofera čini mi se da nisi pobolj?ao situaciju, jer ideja je da zvučnik ?to manje penetrira okolinu, a ne da boosta room modove, ne?to ?to u originalnom snimku ne postoji. Recap: 1.speaker placment 2.apsorbirati prve refleksije 3.raditi u ti?im uvijetima 4.za low end check koristiti slu?ke i RTA ma 5 cent Regi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Efikasnost bass trapova? | Zoki | Dizajn i konstrukcija studija | 38 | 04-05-2011 09:37 PM |
najlon preko apsorbera | IK | Dizajn i konstrukcija studija | 39 | 02-02-2011 11:13 PM |
Softver za izradu D'n'B, BreakBeat ritmova? | Filip_ | Produkcija Elektronske Muzike | 33 | 21-01-2011 05:18 PM |
Debljina apsorbera | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 02-04-2010 08:20 PM |
Savjet za kućni 24 kanalni studio | chris1 | Computer Hardware | 2 | 21-03-2007 09:51 PM |