|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Dobar dan svima! Ovo mi je prvi put da postavljam nešto u ovom sektoru foruma, znači zamolio bih vas samo ako možete nekako da mi izadjete u susret i da budete kol'ko tol'ko tolerantni jer sam totalni početnik i plašim se!!!
![]() Moja "genijalna" ideja je da od malog kućnog špajza napravim još manji Vocal Booth... Međutim, moj strah se ogleda u tome što ja nisam siguran da li je veličina tog špajza dovoljna za bilo kakvu transformaciju i ima li uopšte smisla tretirati tako malen prostor. Dimenzije prostora su: Dužina: 120cm Širina: 85cm Visina: 260cm Sutra ujutru ću da sastavim kompletan crtež pa ga postaviti ovde radi još boljeg uvida u datu situaciju. Može sad jedno (možda) malo glupavo pitanje? Dakle, taj prostor bi zapravo trebalo da bude Gluva Soba, jel? Ja bih ga prvenstveno koristio za snimanje vokala. To se onda zove Vokal Booth? A pored glasa snimao bih i gitaru ozvučavanjem gitarskog pojačala... Pa da li taj prostor i dalje ima pravo da se zove Vocal Booth a ako ne kako se onda to zove? Samo Gluva Soba, ili? Eto to bi bilo odprilike to od mene za početak... Joooj, molim vas, nekako, samo da može da se sredi!!! Nemam nikakvih drugih mogućnosti za stvaranje svog studia sem u ovoj skromnoj kućnoj varijanti... Tako je kako je... Pozdravljam vas sve puno, Vaš Neuron ![]() Last edited by Neuron; 26-02-2011 at 03:23 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Evo ?ematskog prikaza...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
odustani, nema tu mesta ni za izolaciju a kamoli za absorpciju:
1. poenta vocal bootha je da izoluje a shpjz to ne radi bez dodatnog zrtvovanja prostora za "sobu u sobi" 2. snimci treba da zvuche dobro, a male sobe zvone u niskim frekvencijama za koje treba dosta prostora da bi se absorbovale, tako da ti na kraju ne ostane nishta Bolje ti je da snimash u akustichki tretiranoj kontrolnoj sobi a shpajz zaboravi ili ako mozesh srushi, nishta necesh dobiti sa gluvom sobom tako malih dimenzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Eeee, ba? mi je ?ao... No dobro, nije kao da nisam predpostavio da ishod date situacije ne moze biti povoljan ali ipak hteo sam da budem 100% siguran... U svakom slučaju hvala na iskrenom odgovoru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Nemam sta da dodam na Granatin savet.
pozdrav bogi
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
No, van zezancije. Jesi li mo?da razmislio o tome da u ?pajzu stavi? opremu koja ti zuji (recimo komp, printer i sl), pa kada snima? vokal u control room-u da ti se to zujanje ne uvuče u snimak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY Vocal booth & Control room?! | Eomsy | Dizajn i konstrukcija studija | 719 | 20-10-2014 09:35 PM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |
Pomoc oko vocal-a | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 24-11-2005 12:58 AM |
VOCAL???HITNO | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 02-09-2005 06:39 AM |