|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koji je najsigurniji nacin da posaljem signal iz gitare koja se kao i gitarista
![]() Da li da pravim neku varijantu unbal/bal/unabal ili.......?
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ja sam u jednoj režiji sproveo zvučnički kabl 2x2mm tako da git glave držim u režiji. A u drugom, manjem studiju sam kroz zid sproveo klotz la grange. U oba slučaja, oba kabla nisu preko 5m
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ni ja nemam veliku razdaljinu kao Dejo, pa bih pribegao nekom jeftinijem resenju
![]() A sta radis kad imas kombo pojacala (ili to nemas?)
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
http://www.radialeng.com/re-sgi.htm
mislim da vredi svake pare |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Mozes i multicorom, ako imas neko predpojacalce ili pedalu, pojacaj prvo, pa u multicor, unbalanced (samo vrh-signal i masa), pa iz multikora na isti nacin u pojacalo. Tako ce brujanje gitare ostati pod kakvom takvom kontrolom))) i imaces regulaciju zvuka na dohvat ruke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Shta sustinski radi ovaj radial set? spusta impedansu pa je podize?
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
pa uglavnom sad snimam u tom manjem studiju, gde je provučen taj Klotzov git. kabl obični, i tad glavu držim u tom manjem gluvaću. Retko kad snimam kombo pojačala, kod mene mahom high-gain svirka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ja bi gitaru uštekao u DI box a onda iz njega balansiranom vezom u studio i tamo drugim DI Boxom u pojačalo, a možeš i samo napravit prelaz nebalansirano u balansirano ako nije neka velika udaljenost, Vrh jacka ide na pin 2 XLR-a Shield jacka na pin 3 XLR-a, možeš ga i spojit ukratko sa 1 na XLR-u (1 i 3).
Onaj Radial je u biti DI-box aktivni koliko vidim. Last edited by sira; 20-03-2011 at 05:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da me ne shvatite pogresno, znam da je taj radial najbolje resenje, ali nemam takve akcije cesto, pa gledam da mi ostane 300e u dzepu ![]()
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 21-03-2011 at 09:43 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ko to tamo peva? | alek019 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 1 | 04-11-2010 08:38 PM |
Firewire za setnju tamo - 'vamo :) | Rhino | Computer Hardware | 14 | 24-04-2010 03:44 AM |
ns 10 pojacalo | alavuk | Monitoring | 13 | 15-03-2008 05:52 PM |
EXIT: jeli ko bio tamo? sintevi uzivo? | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 30-08-2006 02:04 PM |