Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2011, 03:44 PM   #1
DJeneral
Member

Default Problem - pomoc please...

Dakle cuje se pucketanje kada sviram neki VST preko midi klavijature...

Cuje se na pocetku kada stisnem neku notu, dakle nije stalno pucketanje nego samo na pocetku note...
Inace zvucna je m-audio 410 i povezana je preko midi kablova sa klavijaturom...
Ako neko zna kako se popravlja neka se oglasi...
Unapred zahvaljujem...
DJeneral is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 04:38 PM   #2
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Re: Problem - pomoc please...

Probaj da povecjash buffer size/latency na control panel-u.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 04:18 AM   #3
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Ja bih pre rekao da je neki demo VSTi.. Gomila ih ima kao 'zastitu' , da ne bi mogao da izvezes audio materijal dok ne kupis proizvod
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 12:37 PM   #4
DJeneral
Member

pa latency je sada podesena na 512 semplova a moze da se spusti do 64 (ne znam koliko je to u ms, ali to je veoma malo), tako da to ne bi trebao da pravi problem...
a nije do vst-a jer ne pravi samo jedan problem nego skoro svi...

neko jos neki predlog...
Old 14-01-2011, 03:21 PM   #5
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Koju zvucnu imas ? Hajde probaj da iskljucis nju , podesi u Cubase Asio 4all driver i probaj da svirnes nesto preko karte integrisane u kompu, nema veze ako imas latenciju. Mada, ne verujem da je nesto do karte jer bi onda non-stop puckalo. Jos jedna stvar, da ne preopteretis mozda procesor ? Cube ima obicaj da puca kao sasav kad preopteretis CPU, bar meni, sta znam.. Dok sviras udari F12, prati malo onaj meter.

Pozdrav
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 06:23 PM   #6
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by DJeneral View Post
Dakle cuje se pucketanje kada sviram neki VST preko midi klavijature...

Cuje se na pocetku kada stisnem neku notu, dakle nije stalno pucketanje nego samo na pocetku note...
Inace zvucna je m-audio 410 i povezana je preko midi kablova sa klavijaturom...
Ako neko zna kako se popravlja neka se oglasi...
Unapred zahvaljujem...
Problem je u firewire protokolu na Windows OS-u..Windows ga bas nesto i ne voli..I ja sam imao iste probleme..Moras da prebacis na "Legacy" drivere u windows-u..

Drugi problem je chipset firewire kontrolera..M-Audio je problematican i jako izbirljiv po pitanju chipseta fw kontrolera..Vecina Ricoh i Nec chipseta uopste ne radi,dok VIA i Lucent (Agere) uglavnom prave probleme ovog tipa - latencija peakuje u odredjenom vremenskom periodu..Najbolji i proveren chipset je T.I. (Texas Instruments) koji sigurno radi kako treba sa svim fw audio interfejsima..

Najbolji nacin da proveris imas li problema sa latencijom je da skines DPC Latency Checker (link: http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml) i proveris kakvo ti je stanje sa latencijom..

Prebacivanje u Legacy mode i ovaj programcic je, naravno, samo ako koristis Windows OS..

(Mogao bi biti detaljniji pri opisu konfiguracije?)

Pozdrav

edit: kada prbacis u Legacy mode, probaj da povecas latenciju na 1024 (ili vise, ako je potrebno) da vidis hoce li se to "pucketanje" nastaviti..Ukoliko se opet nastavi. iskljuci sve teme i Aero mode (ako koristis Windows 7), a ako ovo ne resi problem, kupuj novi fw kontroler sa TI chipsetom, ukoliko ti trenutni vec nije (ili predji na Mac OSX )

Last edited by euphoric; 14-01-2011 at 06:26 PM. Reason: dodatak
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2011, 11:26 AM   #7
DJeneral
Member

hvala na ovako brzom odgovoru pre svega...

pa skinuo sam taj latency checker i sve je kako i treba da bude...

btw - kako se prebacuje u taj legacy mode - jos mi je to ostalo

inace masina je novije generacije sa 4giga rama i 2.6 ghz...

e da chipset kontroler mi nije t.i. ali ipak sljaka - muzika tece fino bez pucketanja i mikrofon nema problema jedino je taj problem sa MIDI-jem...
Old 15-01-2011, 01:33 PM   #8
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by DJeneral View Post
hvala na ovako brzom odgovoru pre svega...

pa skinuo sam taj latency checker i sve je kako i treba da bude...

btw - kako se prebacuje u taj legacy mode - jos mi je to ostalo

inace masina je novije generacije sa 4giga rama i 2.6 ghz...

e da chipset kontroler mi nije t.i. ali ipak sljaka - muzika tece fino bez pucketanja i mikrofon nema problema jedino je taj problem sa MIDI-jem...
Nadam se da si drzao ukljucen latency checker barem 30-ak minuta i ako ti je sve bilo u redu, onda je ok..
Legacy mode prebacujes u Device Manager-u pod IEEE 1394 Bus host controllers i izaberes novi koji se zove 1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy) ..
Heh..To sto kazes da nema problema sa chipsetom, upravo i jeste razlika izmedju losijih i boljih kontrolera..Bolji nece praviti nikakve probleme sa latencijom, jeftiniji hoce (nema veze sto ti muzika lepo radi) ..
Btw. i ja imam slicnu konfiguraciju na windows masini i posle prebacivanja u ovaj mode, lepo mi radi,ali sam morao da povecam latenciju na 768 sample-ova..

Ipak, ovaj racunar ne koristim kao glavni za produkciju, pa mi ne smeta toliko,ali mi je resilo problem sa "pucketanjem" ..

Pozdrav
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2011, 05:35 PM   #9
DJeneral
Member

ma znam trazio sam i ja taj chipset t.i. ali ga nisam nasao, uzeo sam neki NEC i kao sljakalo sve sem ovoga, tj. sljaka i MIDI ali ima ovo pucketanje, iritantno...

anyways, kako se menja taj legacy - kod mene nema da se promeni u Legacy kod firewire uredjaja - ima samo ovaj NEC kontroler i kod njega ima da se uninstal, roll back drivers itd...

jedini Lgacy sto sam video je pod Sound video and game controllers - tu mi je zvucna i pise Legacy Audio Drivers i ako to otvorim pise da sve lepo radi...
hvala...
Old 15-01-2011, 05:57 PM   #10
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

necu da ti otkrijem sad toplu vodu, ali probaj da nakacis key preko USBa, imam tu karticu i klavijaturu, doduse povezanu preko USBa...i takodje NEC chip.... sve u savrsenom..,...

Sve je dobro dok se covek ne usere
voomighty is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules