|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc oko instaliranja OSX-a.Preshao bih na Logic. Jedino nisam siguran sto se tice verzije os-a.
Imam: Intel core2duo E6420 Gigabyte 965P-DQ6 GeForce 8600 GT PCI-express M-audio 1010LT e sad ono sto me buni je sto je sve jos uvek u eksperimentalnoj fazi, pa se ne zna tacno na kom hardveru radi koja vezija. Proveravajuci na http://www.insanelymac.com/ Procesor je proshao, ploca i graficka su proshle samo za poslednju 10.6.1 verziju, a zvucna samo za 10.5.8 verziju. Ako neko zna nesto vishe od mene pomagajte, pre nego sto se upustim u igranku bez prestanka............. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Bez problema ce ti raditi bilo koji iAtkos .. Samo..Nisam bas siguran za zvucnu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
lele kuku sta cu sadaaaaaaa. Nashao sam na m-audiovom sajtu driver za zvucnu za veziju sistema 10.5.8. dali onda da trazim bas iskljucivo tu verziju ili mogu i najnoviju 10.6.1? Izgleda da nista dok ne probam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
ja mislim da efi-x resava problem... a mislim i da ce raditi na tvojoj konfiguraciji, proveri... iscitaj malo o tome... evo i link...
www.efi-x.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
@hofmann: ako su komponente kompatibilne sa 10.6.1 onda ce definitivno raditi na 10.5.8 i na 10.6.2. zvucna, sudeci po m-audio sajtu, nije kompatibilna sa 10.6 tako da se bolje drzi 10.5.8. Takodje, vidi na insanelymacu da nadjes neki guide sa chameleon/pc-efi bootloaderom posto ce ti to drasticno olaksati update sistema u odnosu na distribucije, a i softverski je blize fabrickom apple sistemu (minimalno patchovanje). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Mislis da inicijalno instalira originalni Leopard uz pomoc Cameleon Bootloadera i nakon toga update-uje sistem najnormalnije, kao da je pravi Mac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
u verziji 10.5.8 nema nista napisano o mojoj ploci Gigabyte 965P-DQ6 bojim se da mozda ova starija verzija ne podrzava moju plocu. Al probacu svejedno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
citajuci sa sajta www.ihackintosh.com nisam skapirao. Jel mogu da instaliram original osx leopard 10.5.6. ili mora biti verzija OSX86?
i to sa kernelima mi nije jasno, znam sta je kernel, samo kako da ga instaliram? What is a vanilla compatible system ? Ans. A vanilla compatible system is a computer capable of running OSx86 with minimal modifications (no patched kernel, compatible with Apple software updates). You have a vanilla capable system if: you have a Core 2 based processor. kada da ga ispecem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ti imas core 2 procesor, znaci radice.
Prati uputstva, kernel se instalira pomocu Tools-a koliko sam shvatio iz onog uputstva. Prvo dobro prouci uputstvo, da te ne zatekne nesto sto ne razumes kad krenes da instaliras... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() @hofmann: jedina razlika je sto 10.6 ima 64-bitne verzije nekih drajvera, ali ti to i nije bitno posto neces pokretati 64-bitni kernel nego ces biti u default modu (32-bitni kernel sa 64-bitnim aplikacijama). sad sto se tice dodatnih drajvera (za tvoju zvucnu, itd...), to ces morati da pogledas na forumima sta se tacno koristi. s obzirom da imas normalan procesor (nije AMD ili neki stari model), ne bi trebao da se zamaras sa razlicitim kernelima. dovoljan ti je default appleov ("vanilla"). Last edited by puRe; 20-11-2009 at 11:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|