Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   OSX na PC-u (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30502)

hofmann 19-11-2009 04:24 PM

OSX na PC-u

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc oko instaliranja OSX-a.Preshao bih na Logic. Jedino nisam siguran sto se tice verzije os-a.
Imam: Intel core2duo E6420
Gigabyte 965P-DQ6
GeForce 8600 GT PCI-express
M-audio 1010LT

e sad ono sto me buni je sto je sve jos uvek u eksperimentalnoj fazi, pa se ne zna tacno na kom hardveru radi koja vezija.
Proveravajuci na http://www.insanelymac.com/ Procesor je proshao, ploca i graficka su proshle samo za poslednju 10.6.1 verziju, a zvucna samo za 10.5.8 verziju. Ako neko zna nesto vishe od mene pomagajte, pre nego sto se upustim u igranku bez prestanka.............

euphoric 19-11-2009 05:41 PM

Re: OSX na PC-u

Bez problema ce ti raditi bilo koji iAtkos .. Samo..Nisam bas siguran za zvucnu..

hofmann 19-11-2009 06:56 PM

Quote:

Originally Posted by euphoric (Post 262834)
Bez problema ce ti raditi bilo koji iAtkos .. Samo..Nisam bas siguran za zvucnu..

lele kuku sta cu sadaaaaaaa. Nashao sam na m-audiovom sajtu driver za zvucnu za veziju sistema 10.5.8. dali onda da trazim bas iskljucivo tu verziju ili mogu i najnoviju 10.6.1? Izgleda da nista dok ne probam.

Ficus 19-11-2009 10:28 PM

ja mislim da efi-x resava problem... a mislim i da ce raditi na tvojoj konfiguraciji, proveri... iscitaj malo o tome... evo i link...

www.efi-x.com

puRe 19-11-2009 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by Ficus (Post 262881)
ja mislim da efi-x resava problem... a mislim i da ce raditi na tvojoj konfiguraciji, proveri... iscitaj malo o tome... evo i link...

www.efi-x.com

EFI-X je komercijalno resenje bazirano na prepakovanom open-source softveru. Isti rezultat je moguce dobiti sa besplatnim softverom uz citanje par uputstva na internetu.

@hofmann:
ako su komponente kompatibilne sa 10.6.1 onda ce definitivno raditi na 10.5.8 i na 10.6.2. zvucna, sudeci po m-audio sajtu, nije kompatibilna sa 10.6 tako da se bolje drzi 10.5.8. Takodje, vidi na insanelymacu da nadjes neki guide sa chameleon/pc-efi bootloaderom posto ce ti to drasticno olaksati update sistema u odnosu na distribucije, a i softverski je blize fabrickom apple sistemu (minimalno patchovanje).

kravadinka 20-11-2009 09:58 AM

Mislis da inicijalno instalira originalni Leopard uz pomoc Cameleon Bootloadera i nakon toga update-uje sistem najnormalnije, kao da je pravi Mac?

hofmann 20-11-2009 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by puRe (Post 262887)
ako su komponente kompatibilne sa 10.6.1 onda ce definitivno raditi na 10.5.8 i na .

Po kojoj logici, valjda je 10.6.1 noviji od 10.5.8.
u verziji 10.5.8 nema nista napisano o mojoj ploci Gigabyte 965P-DQ6
bojim se da mozda ova starija verzija ne podrzava moju plocu. Al probacu svejedno.

hofmann 20-11-2009 10:11 AM

citajuci sa sajta www.ihackintosh.com nisam skapirao. Jel mogu da instaliram original osx leopard 10.5.6. ili mora biti verzija OSX86?
i to sa kernelima mi nije jasno, znam sta je kernel, samo kako da ga instaliram?

What is a vanilla compatible system ?
Ans. A vanilla compatible system is a computer capable of running OSx86 with minimal modifications (no patched kernel, compatible with Apple software updates). You have a vanilla capable system if: you have a Core 2 based processor.
kada da ga ispecem?

kravadinka 20-11-2009 10:31 AM

Ti imas core 2 procesor, znaci radice.
Prati uputstva, kernel se instalira pomocu Tools-a koliko sam shvatio iz onog uputstva.
Prvo dobro prouci uputstvo, da te ne zatekne nesto sto ne razumes kad krenes da instaliras...

puRe 20-11-2009 11:01 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 262965)
Mislis da inicijalno instalira originalni Leopard uz pomoc Cameleon Bootloadera i nakon toga update-uje sistem najnormalnije, kao da je pravi Mac?

tako nekako. ima tu jos dosta stvari (treba da sredi potrebne kextove/drajvere u chameleonovom /extra folderu), ali nakon inicijalnog setupa sve bi trebalo da bude update-proof. znam da je meni tako :)

@hofmann:
jedina razlika je sto 10.6 ima 64-bitne verzije nekih drajvera, ali ti to i nije bitno posto neces pokretati 64-bitni kernel nego ces biti u default modu (32-bitni kernel sa 64-bitnim aplikacijama). sad sto se tice dodatnih drajvera (za tvoju zvucnu, itd...), to ces morati da pogledas na forumima sta se tacno koristi.

s obzirom da imas normalan procesor (nije AMD ili neki stari model), ne bi trebao da se zamaras sa razlicitim kernelima. dovoljan ti je default appleov ("vanilla").

All times are GMT +1. The time now is 04:27 AM.