|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nedavno sam snimao nekoliko traka za jedan album preko svog Hammonda XK-1. Nisam ga snimao preko pravog Leslieja, već direkt u karticu... sam Hammond na live svirci jako lijepo izlazi i simulacija Leslieja u njemu je dobra za razliku od nekih klavijatura gdje je to samo ''poku?aj''...međutim, nikako nisam mogao dobiti onu ''debljinu'' sounda kakvu čujem na nekim snimkama...znam da se radi o lampa?kim Leslijima, ali pitam se da li postoji drugi način da dobijem taj masniji sound bez Leslieja? Jer opet, taj Leslie treba nekako i ozvučiti...
Uglavnom, samo da napomenem da sve ove simulacije koje postoje za Hammond tipa B4 od Native instrumentsa i VB3 zvuče smije?no kada ih svira? same, ali j..o sebe ako mi taj B4 ne izlazi bolje u miksu ( snimao jednu stvar preko tog VSTi samo da usporedim)... Da li netko ima iskustva sa ovim i kakv prijedlog kako da dobijem barem malo deblji sound? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
To ti izadje otprilike isto kao i ona vecna rasprava o usnimavanju gitare hard/soft razlika... Sto ne provuces hammonda kroz guitar rig, ili nesto slicno i probas da emuliras sve ono sto bi imao sa pravim, ozvucenim leslie kabinetom? Malo cevne topline, malo distorzije, emu. kabineta, rotacije... Mozda ispadne pristojno, (u onoj meri u kojoj i gitara moze da bude pristojna bez 200kg hardware-a, a to je svakim danom sve bolje...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje vokala | Harry | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 14-07-2008 12:44 PM |
vokali-usnimavanje, mix, itd... | gorjan | Ogi Radivojević | 10 | 28-03-2008 08:54 PM |
usnimavanje bas gitare | allegrosteva | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 01-12-2007 04:03 PM |
Usnimavanje bubnja | Heavy Jerk | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 30-07-2007 10:09 AM |
pitanje vezi usnimavanje vokala | saki | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 18-06-2004 12:57 PM |