Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2010, 05:08 PM   #1
newbieOP
Member

Default Usnimavanje Hammonda

Nedavno sam snimao nekoliko traka za jedan album preko svog Hammonda XK-1. Nisam ga snimao preko pravog Leslieja, već direkt u karticu... sam Hammond na live svirci jako lijepo izlazi i simulacija Leslieja u njemu je dobra za razliku od nekih klavijatura gdje je to samo ''poku?aj''...međutim, nikako nisam mogao dobiti onu ''debljinu'' sounda kakvu čujem na nekim snimkama...znam da se radi o lampa?kim Leslijima, ali pitam se da li postoji drugi način da dobijem taj masniji sound bez Leslieja? Jer opet, taj Leslie treba nekako i ozvučiti...
Uglavnom, samo da napomenem da sve ove simulacije koje postoje za Hammond tipa B4 od Native instrumentsa i VB3 zvuče smije?no kada ih svira? same, ali j..o sebe ako mi taj B4 ne izlazi bolje u miksu ( snimao jednu stvar preko tog VSTi samo da usporedim)... Da li netko ima iskustva sa ovim i kakv prijedlog kako da dobijem barem malo deblji sound?
newbieOP is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2010, 07:41 AM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Usnimavanje Hammonda

To ti izadje otprilike isto kao i ona vecna rasprava o usnimavanju gitare hard/soft razlika... Sto ne provuces hammonda kroz guitar rig, ili nesto slicno i probas da emuliras sve ono sto bi imao sa pravim, ozvucenim leslie kabinetom? Malo cevne topline, malo distorzije, emu. kabineta, rotacije... Mozda ispadne pristojno, (u onoj meri u kojoj i gitara moze da bude pristojna bez 200kg hardware-a, a to je svakim danom sve bolje...)
Khan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules