|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Desava mi se kod dosta VSTi da namjestim neki sound bank i prikacim ga za traku u kojoj je uvezen MIDI koji ce kontrolisati VSTi, VSTi "poludi" i sam prebaci na neki drugi bank. Isto tako cim radim audio mixdown, VSTi odmah promijeni sound bank ili ga promjeni nakon 2 sekunde izvezenog audio mixa.
Ima i VSTi koji rade sasvim ok i ovo mi se kod njih ne desava, ali dosta njih, a neki od njih imaju najbolje i meni najpotrebnije bankove, ovako "polude". Zna li neko zasto se to desava i moze li se popraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Dupli klik na midi traku, u donjem delu ekrana imas vrednosti kontrolera (po defaulty je na velocity) koje mozes da prepravljas. E posto je trenutno u velocity modu, ti treba da prebacis preko padajuceg menija dole levo( izvini sto pricam ovako napamet, ali davno sam koristio Cubase
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
A da, mozes da koristis i gumicu kao alat za brisanje vrednosti
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
E hvala ti care. Cim dodjem kuci, probacu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
A razlog za postojanje vrednosti program change je taj sto te trake vadis iz nekih midi-fajlova.
Znaci najpre na tim midi-fajlovima obrisi sve midi komande i ubuduce neces imati problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Hm, ne pomaze. Opet mi se ista stvar desava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
otvori svaki kanal midija ponaosob i redom brisi stavku po stavku, pre svega komande za program change.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Tipa ide klavir, pa sam prebaci na saksofon ? Ja taj problem nikada nisam uspeo da resim sto se Cubase-a i Nuenda tice.. Sonar sve to lepo razdvoji automatski , prilikom ubacivanja midija u projekat, dok Nuendo i Cubase nakon split komande ne 'rasparcaju' sve kanale... Vidi gde ti ludi taj VST, iskopiraj traku i u tom delu gde se javlja problem izbrisi note ( u originalnoj traci ) odnosno cut-uj ih i prebaci u novu traku.. Novoj traci dodeli instrument na koji se taj VST prebacuje... To ti je najbezbolnije, jer program change i velocity ne pomazu nista, bar meni nisu.. Ako neko od kolega zna bolje resenje nek se javi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Da bas to... Moracu i ja Sonar da nabavim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ne znam sta da vam kazem ja sam radio na Sonaru godinu dana i bas sam se pre neki dan vratio na Cubase, mnogo i je pouzdaniji, brzi...Sonarov midi je jako pregledan i laksi za koriscenje-stvarno skidam kapu, ali je nekako u Cubaseu laksa obrada Wave-a...To je neko moje misljenje...Ne znam zasto sam ovo napisao
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo 3 - problem sa VSTi | sasa.ivkovic | Audio Software | 12 | 17-08-2007 02:29 AM |
Cubase SX problem | blags | Audio Software | 4 | 18-08-2005 12:16 PM |
Cubase::: [za pocetnike] kako snimiti VSTi output kao audio | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 19-06-2003 09:59 PM |