Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2005, 11:01 AM   #1
blags
Member

Default Cubase SX problem

Elem dakle problem je sljedecire izvesnog vremena snimih u Cubase-u nekakav svoj hir od pjesme.Projekat je u pocetku imao ravno cetrdeset kanala(ne pitajte zasto i ja se sad sam pitam isto)samo znam da sam na kraju snimanja izbrojao gore pomenuti broj kanala.Pored ovih kanala u projektu se nalaze i dva VST instrumenta(a1 synth i Fruity Loops za bubnjeve)znaci 42 audio tracka.I ja to sve lijepo sacuvam po redu i zakonu.No,medjutim ,ali problem je nastao kad sam nakon dva dana otvorio projekt i nasao se u cudu.Cubase nije zapamtio niti jedan VSTi kao ni izlaze na kanalima.Odmah po otvaranju projekta doceka me poruka *Pending Connections*.Poslije nekog vremena sam ga natjerao(barem ja to volim da mislim) da pamti izlaze ali VSTi nema sanse.Pokusavao sam da ga snimi pod drugim imenom i na drugu particiju ali nista.E sad se sigurno pitate koji cemu kurac 40 kanala i to 40 kanala gitara ali je to u doticnom trenutku meni imalo smisla posto se tad nisam bas najbolje snalazio u Cubase-u tako da sam to tad tako uradio Sad sam smanjio broj kanala(upoznah cari automatizacije u medjuvremenu) na prihvatljivih 17 ali VSTi i dalje ne pamti znaci kada otvorite projekat on vam izbaci gore pomenutu poruku,prikaze vam audio trake instrumenata,ali ih u racku nema.Posto sam mislio da je i to previse kanala ostavio sam 8 kanala a ostalih 9 izbrisao cisto da vidim da li je problem u tome i nista uvek isto.Ovo mi stvarno ne bi bilo cudno da mi se ovo cesto dogadja ali svi ostali projekti rade kako treba i pamte i VSTi i izlaze na kanalima.Verzija Cubase-a je 2.00 *original*vodeni, a racunar je AMD Athlon XP1700+,256 DDR,Asus A7V266C,Creative Live 5.1 sa KX driverima,HD 40 GB Maxtor,(malo je mator ali sta je tu je trenutno nemam vremena za bolje)Eto pa ako neko ima bilo kakvo resenje neka se javi.Ajd u zdravlje.
blags is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2005, 12:54 PM   #2
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Re: Cubase SX problem

Nisam jos cuo za ovaj problem, ali ne mogu poverovati da je u pitanju broj kanala. Veci broj VST instrumenata moze samo da ti blokira memoriju da projekat ne mozes eventualno otvoriti, ali i za to sam smislio lek, ( jednostavno deinstaliras privremeno neki VST ili plug-in ako projekat bas nece da ti se otvori, pa ga ponovo instaliras), medjutim da VST uopste ne pamti...???!!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2005, 02:18 PM   #3
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

mogu samo da zamislim kakav je horor pustiti projekat sa 40 kanala na tako slabom kompu.
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2005, 12:06 PM   #4
tom
Senior Member

tom's Avatar

Ni ja nikad nisam cuo za slican bug ali verzija 2.0 je imala nekakvih smetanja oko midija i slicno sto je rijeseno u 2.2 verziji (i SX i Nuendo) Mozda ce ti upgrade na 2.2(k`o sto kazes "vodeni") pomoci.
tom is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2005, 12:16 PM   #5
Danijel D
Junior Member

Imas volje to je bitno.Savjetujem ti definitivno rjesi se cubasea jer bez alata nema zanata.Creativka ti nema podrsku za ASIO drivere tako da imas problema sa latenzijom (kasnjenjem zvuka),postoji mali programcic koji se zove ASIO4ALL pa si to skini trebat ce ti,onda ce ti cubase lakse raditi.Mid. i wawe ti neidu nikako skupa zato napravi bazu u midiju,ritam jednostavan ili kakav bi htio da bude,izrendaj ga (pretvori u wawe),sto ti cubase sx 2.00 ima CTRL+SHIFT+R i pretvori ti mid. u waw ili aiff ili zeljeni program.Mi koji se bavimo studijskim snimanjem sa malo(puno) kvalitetnijom opremom koristimo velike rezolucije snimanja sto tebi ne preporucujem (dobro ni ne mozes sa creativkom posto je njoj 48000Hz maximum).Ako vec volis visekanalno snimanje koristi si nekadasnji Cool edit ili Adobe audition,snimaj si u ulaznom signalu u mp3 formatu i neces imati problema,koristit ces i vst pluginove i instrumente i sve ostalo.Za tu konfiguraciju sto si naveo to ti je idealka.40 kanala ti nije puno,sta bi rekao na 90-120 sto se lako zalomi,a pitas se sta imam raditi sa toliko kanala.STA GOD TREBAS SLOBODNO PITAJ,A KAD BUDE PARA I VREMENA KAD SI KUPIS PRAVU OPREMU slobodno se javi i pitaj a sta sad.
Danijel D is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules