Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Problem sa VSTi u Cubase (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27847)

Domestos 29-05-2009 05:48 PM

Problem sa VSTi u Cubase

Desava mi se kod dosta VSTi da namjestim neki sound bank i prikacim ga za traku u kojoj je uvezen MIDI koji ce kontrolisati VSTi, VSTi "poludi" i sam prebaci na neki drugi bank. Isto tako cim radim audio mixdown, VSTi odmah promijeni sound bank ili ga promjeni nakon 2 sekunde izvezenog audio mixa.
Ima i VSTi koji rade sasvim ok i ovo mi se kod njih ne desava, ali dosta njih, a neki od njih imaju najbolje i meni najpotrebnije bankove, ovako "polude".
Zna li neko zasto se to desava i moze li se popraviti?

milos 29-05-2009 06:31 PM

Re: Problem sa VSTi u Cubase

Dupli klik na midi traku, u donjem delu ekrana imas vrednosti kontrolera (po defaulty je na velocity) koje mozes da prepravljas. E posto je trenutno u velocity modu, ti treba da prebacis preko padajuceg menija dole levo( izvini sto pricam ovako napamet, ali davno sam koristio Cubase :D) na program change .Videces da vec ima neku podesenu vrednost tipa 34 ili 75 ili 1 .... Pritisnes 8 na tastaturi (olovka) i precrtas sve te vrednosti program changea na nulu (ostar pokret klikom misa dole desno :D )

milos 29-05-2009 06:33 PM

A da, mozes da koristis i gumicu kao alat za brisanje vrednosti :banghead::rotfl:

Domestos 29-05-2009 06:56 PM

E hvala ti care. Cim dodjem kuci, probacu.

66musicman 30-05-2009 10:24 AM

A razlog za postojanje vrednosti program change je taj sto te trake vadis iz nekih midi-fajlova.
Znaci najpre na tim midi-fajlovima obrisi sve midi komande i ubuduce neces imati problema.

Domestos 01-06-2009 12:38 AM

Hm, ne pomaze. Opet mi se ista stvar desava.

66musicman 01-06-2009 12:58 AM

otvori svaki kanal midija ponaosob i redom brisi stavku po stavku, pre svega komande za program change.

Inovative_kg 05-06-2009 10:55 PM

Tipa ide klavir, pa sam prebaci na saksofon ? Ja taj problem nikada nisam uspeo da resim sto se Cubase-a i Nuenda tice.. Sonar sve to lepo razdvoji automatski , prilikom ubacivanja midija u projekat, dok Nuendo i Cubase nakon split komande ne 'rasparcaju' sve kanale... Vidi gde ti ludi taj VST, iskopiraj traku i u tom delu gde se javlja problem izbrisi note ( u originalnoj traci ) odnosno cut-uj ih i prebaci u novu traku.. Novoj traci dodeli instrument na koji se taj VST prebacuje... To ti je najbezbolnije, jer program change i velocity ne pomazu nista, bar meni nisu.. Ako neko od kolega zna bolje resenje nek se javi :)

Domestos 09-06-2009 11:24 AM

Da bas to... Moracu i ja Sonar da nabavim.

Riccolo 14-06-2009 06:06 PM

Ne znam sta da vam kazem ja sam radio na Sonaru godinu dana i bas sam se pre neki dan vratio na Cubase, mnogo i je pouzdaniji, brzi...Sonarov midi je jako pregledan i laksi za koriscenje-stvarno skidam kapu, ali je nekako u Cubaseu laksa obrada Wave-a...To je neko moje misljenje...Ne znam zasto sam ovo napisao :banghead::banghead::banghead:

All times are GMT +1. The time now is 12:13 PM.