Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-04-2009, 06:26 AM   #1
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Default Solo instrumenti & VST plug-ins

Zamolio bih da mi neko preporuci, pre svega, VST instrumente za solo trake. Zanima me sta odabrati za el. i akusticnu gitaru, harmoniku (argentinsku i srpsku), buzuki, orijentalne instrumente, brass sekcije i ostale duvacke instrumente, gudacke instrumente (svidja mi se Garritan Solo Violin; ne znam da li je sve od Garritan-a tako dobro), akustican bubanj, itd... Da ne pakujem na hd-ove neke silne terabajte, ako za tim nema potrebe. Nisam profesionalac i bavim se time koliko mi vreme dozvoljava. Sto se tice bas deonica, mislim da Trilogy za sada zadovoljava sve moje prohteve.
Zeleo bih da znam, ima li smisla da pokusam da upotrebljavam i Celemony Melodyne, Vocaloid Prima, Sony Oxford EQ i Waves IR-1? Ili ce me to samo odvuci previse daleko od konkretnog rada? Nemam ni kvalitetan mikrofon, ni uslove za kvalitetno usnimavanje glasa. S' druge strane me interesuje kako te "stvarcice" rade...
Sve za potrebe stvaranja onog sto nalaze trenutna inspiracija. Ne preferiram konkretno nijedan muzicki pravac. Mozda bude nesto instrumentalno, mozda (m)etno, pop, rock, dance (ali italo),...
Unapred hvala na bilo kakvoj pomoci!
Pozdrav!

Last edited by sasa.ivkovic; 01-04-2009 at 07:06 PM.
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules