Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2008, 01:04 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default RME FF preampi...?

Draga moja ff800 sekto , da li je neko probao da snima ista ozbiljnije sa ovim preampima. Imam sad za vikend neki bubanj, a znacilo bi mi da bocem nesto u njih (tomove, npr). Sta bi pre upotrebili, njih ili preampe sa mackie VLZ PRO?
Old 17-04-2008, 01:56 PM   #2
vly
Member

vly's Avatar

Default Re: RME FF preampi...?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Draga moja ff800 sekto , da li je neko probao da snima ista ozbiljnije sa ovim preampima. Imam sad za vikend neki bubanj, a znacilo bi mi da bocem nesto u njih (tomove, npr). Sta bi pre upotrebili, njih ili preampe sa mackie VLZ PRO?
Ja bi uvek pre ff800,mada nemam iskustva sa snimanjem perkusija preko njegovih preampa,ali u nekim "visekanalnim" situacijama(viola,violina,sax,gitara i glas) su odradili sasvim ok posao.
Jedini razlog za koriscenje preamp sa mixete bi mozda bili eq, al posto nisi lud da koristis mackieve krsh eq,neces pogresiti sa ff800.

Pozz
vly is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2008, 11:40 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

snimao back vokale na nt1000, nisam primetio da mi je ista zestoko smetalo, legli u mix jako lepo.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2008, 07:03 PM   #4
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

spiderstudio (sa foruma) ima izuzetne snimke bubnjeva, i sve ide preko ff-a ako se ne varam..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2008, 07:09 PM   #5
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

kad budes probao preampe ja ocekujem tridenta u malim oglasima
Old 18-04-2008, 09:27 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Trident je uvek na prodaju, kao i sve ostalo (sem NS10 i UADa )
Old 18-04-2008, 10:57 PM   #7
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
kad budes probao preampe ja ocekujem tridenta u malim oglasima
Uh uh uh uh .... ne bih bas tako

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2008, 07:37 PM   #8
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
spiderstudio (sa foruma) ima izuzetne snimke bubnjeva, i sve ide preko ff-a ako se ne varam..
Hvala na lepim recima i komplimentima, ali za snimanje tih bubnjeva nisu korisceni RME FF 800 preampovi, vec Audient preampovi sa modela ASP 008.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2008, 01:51 AM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Uh uh uh uh .... ne bih bas tako

Pozdrav
slazem se. fireface su ok preampi nize srednje klase. i to je to.

uvijek ovisi uvijek uz sto se usporedjuje. informativno je kad se stave A/B protiv preampa koji kosta jedan kanal kao cijeli FF800, onda se lakse primjecuju problemi. izoblicenja u srednjima. manjak detalja u visokima, nefokusiran, juhast bas. takodjer za dinamicniji signal tipa snare i kick, ritam masina itd imam dojam da je malo premali headroom.

s druge strane, puno bolje od mackie vlz, i mnogo drugih on-board preampa (motu) sto se trpaju po svim tim audio karticama, sad kad je to moda.

da ne bude zabune ja sam sretni korisnik FF800. za te pare, odlicni su mu konverteri.

prednost na VLZ je ocigledno da mozes insertirat neki kompresor na kanal da lagano "lize".. na FF800 ne mozes.

Last edited by clusterchord; 20-04-2008 at 01:53 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2008, 02:11 PM   #10
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
slazem se. fireface su ok preampi nize srednje klase. i to je to.

uvijek ovisi uvijek uz sto se usporedjuje. informativno je kad se stave A/B protiv preampa koji kosta jedan kanal kao cijeli FF800, onda se lakse primjecuju problemi. izoblicenja u srednjima. manjak detalja u visokima, nefokusiran, juhast bas. takodjer za dinamicniji signal tipa snare i kick, ritam masina itd imam dojam da je malo premali headroom.

s druge strane, puno bolje od mackie vlz, i mnogo drugih on-board preampa (motu) sto se trpaju po svim tim audio karticama, sad kad je to moda.

da ne bude zabune ja sam sretni korisnik FF800. za te pare, odlicni su mu konverteri.

prednost na VLZ je ocigledno da mozes insertirat neki kompresor na kanal da lagano "lize".. na FF800 ne mozes.
ja sam poredio sa avalon m5 preampom .. koji je jedan kanal a kosta koliko dva ff800 .. naravno da nisam detaljno poredio ali cim na prvo slusanje nisam cuo znatne razlike(u zvuku) znaci da su dobri

doduse ,to su preampi i konvertori sa octamic II ovog novog .. jesu to isti preampi i konvertori kao na ff800

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules