Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   RME FF preampi...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22556)

OFF 17-04-2008 01:04 PM

RME FF preampi...?

Draga moja ff800 sekto:) , da li je neko probao da snima ista ozbiljnije sa ovim preampima. Imam sad za vikend neki bubanj, a znacilo bi mi da bocem nesto u njih (tomove, npr). Sta bi pre upotrebili, njih ili preampe sa mackie VLZ PRO?

vly 17-04-2008 01:56 PM

Re: RME FF preampi...?

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 200181)
Draga moja ff800 sekto:) , da li je neko probao da snima ista ozbiljnije sa ovim preampima. Imam sad za vikend neki bubanj, a znacilo bi mi da bocem nesto u njih (tomove, npr). Sta bi pre upotrebili, njih ili preampe sa mackie VLZ PRO?

Ja bi uvek pre ff800,mada nemam iskustva sa snimanjem perkusija preko njegovih preampa,ali u nekim "visekanalnim" situacijama(viola,violina,sax,gitara i glas) su odradili sasvim ok posao.
Jedini razlog za koriscenje preamp sa mixete bi mozda bili eq, al posto nisi lud da koristis mackieve krsh eq,neces pogresiti sa ff800.

Pozz

Arthur 17-04-2008 11:40 PM

snimao back vokale na nt1000, nisam primetio da mi je ista zestoko smetalo, legli u mix jako lepo.

HeatMan 18-04-2008 07:03 PM

spiderstudio (sa foruma) ima izuzetne snimke bubnjeva, i sve ide preko ff-a ako se ne varam..

STUDIOTON 18-04-2008 07:09 PM

kad budes probao preampe ja ocekujem tridenta u malim oglasima :razmislja:

OFF 18-04-2008 09:27 PM

Trident je uvek na prodaju, kao i sve ostalo (sem NS10 i UADa:D )

Max 18-04-2008 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 200452)
kad budes probao preampe ja ocekujem tridenta u malim oglasima :razmislja:

Uh uh uh uh .... ne bih bas tako ;)

Pozdrav

spidermusic 19-04-2008 07:37 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 200450)
spiderstudio (sa foruma) ima izuzetne snimke bubnjeva, i sve ide preko ff-a ako se ne varam..

Hvala na lepim recima i komplimentima, ali za snimanje tih bubnjeva nisu korisceni RME FF 800 preampovi, vec Audient preampovi sa modela ASP 008.

clusterchord 20-04-2008 01:51 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 200480)
Uh uh uh uh .... ne bih bas tako ;)

Pozdrav

slazem se. fireface su ok preampi nize srednje klase. i to je to.

uvijek ovisi uvijek uz sto se usporedjuje. informativno je kad se stave A/B protiv preampa koji kosta jedan kanal kao cijeli FF800, onda se lakse primjecuju problemi. izoblicenja u srednjima. manjak detalja u visokima, nefokusiran, juhast bas. takodjer za dinamicniji signal tipa snare i kick, ritam masina itd imam dojam da je malo premali headroom.

s druge strane, puno bolje od mackie vlz, i mnogo drugih on-board preampa (motu) sto se trpaju po svim tim audio karticama, sad kad je to moda.

da ne bude zabune ja sam sretni korisnik FF800. za te pare, odlicni su mu konverteri.

prednost na VLZ je ocigledno da mozes insertirat neki kompresor na kanal da lagano "lize".. na FF800 ne mozes.

STUDIOTON 20-04-2008 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 200662)
slazem se. fireface su ok preampi nize srednje klase. i to je to.

uvijek ovisi uvijek uz sto se usporedjuje. informativno je kad se stave A/B protiv preampa koji kosta jedan kanal kao cijeli FF800, onda se lakse primjecuju problemi. izoblicenja u srednjima. manjak detalja u visokima, nefokusiran, juhast bas. takodjer za dinamicniji signal tipa snare i kick, ritam masina itd imam dojam da je malo premali headroom.

s druge strane, puno bolje od mackie vlz, i mnogo drugih on-board preampa (motu) sto se trpaju po svim tim audio karticama, sad kad je to moda.

da ne bude zabune ja sam sretni korisnik FF800. za te pare, odlicni su mu konverteri.

prednost na VLZ je ocigledno da mozes insertirat neki kompresor na kanal da lagano "lize".. na FF800 ne mozes.

ja sam poredio sa avalon m5 preampom .. koji je jedan kanal a kosta koliko dva ff800 .. naravno da nisam detaljno poredio ali cim na prvo slusanje nisam cuo znatne razlike(u zvuku) znaci da su dobri :)

doduse ,to su preampi i konvertori sa octamic II ovog novog .. jesu to isti preampi i konvertori kao na ff800:confused:

All times are GMT +1. The time now is 12:59 PM.