|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Sta mislite o Yamaha P120 i KORG SP300 klavirima, da li nesto vrijede za svoju cijenu i ako neko moze da mi preporuci neki el. klavir.
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Ja skupljam pare za SP300. Odgovara mi klavijatura, zapravo, njen manual, ako mi zatreba za live, klavir zvuci sasvim solidno..... ali u studiju cu ga koristiti kao kontroler. Cena od 1000e je dobra.
![]() |
#3 |
SuperModerator
|
![]()
... ja imam SP200, i jako sam zadovoljan. odlican buy, ali najbolje sto sam cuo su K2600XS (Kurzweil) i MP9500 (kawai)
brooootalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
A kakvi su oni Rolandi RD serije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
RD je dobar, ali imaj u vidu da je meni live zvuk na drugom mestu jer skoro da uzivo i ne sviram, dok u studijskim uslovima mi treba samo kontroler za VST (pored zivih instrumenata)
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam probao neke starije modele(p80, sp100......)
Yamaha mi je bila previse teska , a kod korga mi se zvuk nije dojmio. Roland je neka srednja varijanta, ali posto nisam klavirista nisam bas kompetentan BTW @dr.Ru , sta bi sa nekom pricom o PRAVOM klaviru iz teme Muzicki instrumenti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja imam Clavinovu CLP 170 Pe.... i obozavam je. Ponekad bi radije da je tvrdja, ali s druge strane bolje da je tako jer ponekad frustriraju spore tipke pianina.... a i ovako kad ne sviram dugo, pa sjednem, pa bole tetive.... Zvuk je predivan. Cijena oko 3000 E... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Mislim da je P120 best buy. samo ga uzmi rabljenog. bolja tipka i sound od SP200/300 u svakom slucaju.
Ako hoces potrositi vise para, tu je i novi Roland RD300X. makar ja nisam bas bio odusevljen njegovom tipkom - losija od Yamahe. ali navodno ima veliki sample od Yamahe C3 (ak.piano). nisam bas uspio to cuti kao nesto 'fantasticno' - u ducanu je bila buka. Najbolje sto sam ikad svirao (od digitalaca naravno 8) ) je Yamaha P250. toliko inspirativan zvuk i tipka je savrsena. Poceo sam svirati drugacije no sto inace sviram! Funkcionira za pop/rock/jazz/elton john balade, ma sto oces, ali - ne za klasicni (mutniji i topliji) zvuk. Novi RD700X od Rolanda ima i taj pop rock sound (Yamaha C3) i potpuno novi klavir sample (Steinway D ili B) , e taj je dobar za klasiku i njezniju/topliju svirku - to je informacija, ali nisam jos probao.. Ja bih u svakom slucaju pricekao review-e od Nord Stage , ta sprava bi mogla napraviti rsum medju digitalnim klavirima. vidjecemo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir? | splatch | Audio Software | 42 | 26-01-2011 08:18 PM |
koji je najbolji software vocal reverb | darkobt | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 13-12-2008 11:50 AM |
Koji je po vama najbolji razglas u zemlji Srbiji | AcaHari | Razno | 29 | 05-08-2008 05:53 AM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |