Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   koji je el. klavir najbolji? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11238)

gricko 26-04-2005 09:36 PM

koji je el. klavir najbolji?

Sta mislite o Yamaha P120 i KORG SP300 klavirima, da li nesto vrijede za svoju cijenu i ako neko moze da mi preporuci neki el. klavir.

dr.Ru 26-04-2005 09:59 PM

Ja skupljam pare za SP300. Odgovara mi klavijatura, zapravo, njen manual, ako mi zatreba za live, klavir zvuci sasvim solidno..... ali u studiju cu ga koristiti kao kontroler. Cena od 1000e je dobra.

Bitch 26-04-2005 10:03 PM

... ja imam SP200, i jako sam zadovoljan. odlican buy, ali najbolje sto sam cuo su K2600XS (Kurzweil) i MP9500 (kawai)
brooootalno :wink:

OFF 26-04-2005 10:25 PM

A kakvi su oni Rolandi RD serije?

dr.Ru 26-04-2005 10:54 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
A kakvi su oni Rolandi RD serije?

sasvim dobri, ali ja nikako da se naviknem na Roland trvdocu/mekocu dirki, mozda zato sto 90% vremena provodim za pravim klavirom.

RD je dobar, ali imaj u vidu da je meni live zvuk na drugom mestu jer skoro da uzivo i ne sviram, dok u studijskim uslovima mi treba samo kontroler za VST (pored zivih instrumenata)

OFF 26-04-2005 11:58 PM

Ja sam probao neke starije modele(p80, sp100......)
Yamaha mi je bila previse teska , a kod korga mi se zvuk nije dojmio. Roland je neka srednja varijanta, ali posto nisam klavirista nisam bas kompetentan
BTW @dr.Ru , sta bi sa nekom pricom o PRAVOM klaviru iz teme Muzicki instrumenti?

dr.Ru 27-04-2005 12:15 AM

podseti me? :oops:

ANITA 27-04-2005 01:00 AM

Re: koji je el. klavir najbolji?

Quote:

Originally Posted by gricko
Sta mislite o Yamaha P120 i KORG SP300 klavirima, da li nesto vrijede za svoju cijenu i ako neko moze da mi preporuci neki el. klavir.

Ne znam za koliko novaca si spreman ici?! Klavijature su najcesce ok samo u top modelima bilo koje marke. Npr Clavinova clp 170 je jedina koja ima nesto tvrdu bolju klavijaturu, a 150 na nize.... imaju istu... Roland KR 7 - luuuudnica!

Ja imam Clavinovu CLP 170 Pe.... i obozavam je. Ponekad bi radije da je tvrdja, ali s druge strane bolje da je tako jer ponekad frustriraju spore tipke pianina.... a i ovako kad ne sviram dugo, pa sjednem, pa bole tetive.... Zvuk je predivan. Cijena oko 3000 E...

:bounce2: (eh, da mi je trampolin....)

clusterchord 27-04-2005 03:00 AM

Mislim da je P120 best buy. samo ga uzmi rabljenog. bolja tipka i sound od SP200/300 u svakom slucaju.

Ako hoces potrositi vise para, tu je i novi Roland RD300X. makar ja nisam bas bio odusevljen njegovom tipkom - losija od Yamahe. ali navodno ima veliki sample od Yamahe C3 (ak.piano). nisam bas uspio to cuti kao nesto 'fantasticno' - u ducanu je bila buka.

Najbolje sto sam ikad svirao (od digitalaca naravno 8) ) je Yamaha P250. toliko inspirativan zvuk i tipka je savrsena. Poceo sam svirati drugacije no sto inace sviram! Funkcionira za pop/rock/jazz/elton john balade, ma sto oces, ali - ne za klasicni (mutniji i topliji) zvuk.

Novi RD700X od Rolanda ima i taj pop rock sound (Yamaha C3) i potpuno novi klavir sample (Steinway D ili B) , e taj je dobar za klasiku i njezniju/topliju svirku - to je informacija, ali nisam jos probao..

Ja bih u svakom slucaju pricekao review-e od Nord Stage , ta sprava bi mogla napraviti rsum medju digitalnim klavirima. vidjecemo..

gricko 28-04-2005 01:58 PM

Re: koji je el. klavir najbolji?

Quote:

Originally Posted by ANITA
Ne znam za koliko novaca si spreman ici?! Klavijature su najcesce ok samo u top modelima bilo koje marke. Npr Clavinova clp 170 je jedina koja ima nesto tvrdu bolju klavijaturu, a 150 na nize.... imaju istu... Roland KR 7 - luuuudnica!

Ja imam Clavinovu CLP 170 Pe.... i obozavam je. Ponekad bi radije da je tvrdja, ali s druge strane bolje da je tako jer ponekad frustriraju spore tipke pianina.... a i ovako kad ne sviram dugo, pa sjednem, pa bole tetive.... Zvuk je predivan. Cijena oko 3000 E...

:bounce2: (eh, da mi je trampolin....)

Nemam bas puno novca na raspolaganju pa sam se dvoumio izmedju Yamaha P120, koju mogu dobiti za 1100E i KORG SP300.Ovog korka sam probao i iskerno, nisam nesto odusevljen zvukom...Jednostavno mi to nije to... CLP 170 mi i izgleda super samo jos ga mogu samo sanjati...:( Nemam dovoljno ni za CLP 120. Zato me zanima koji od ona dva,P120 i SP300 imaju bolji zvuk,to mi je sada najbitnije. Kakvi su Kawai klaviri?

All times are GMT +1. The time now is 06:11 AM.