Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2005, 01:31 AM   #1
Shady
Banned

Shady's Avatar

Default Problem sa pode?avanjem ASIO panela :(

Cubase ne?e da mi se otvori, zaklju?io sam da je to zato ?to mi nije pravilno setovan ASIO na njegovom panelu za pode?avanje. Nekoliko puta sam instalirao i deinstalirao Cubase, ali se i dalje ne otvara. Ina?e radim na EMU 1820.

Naslu?ujem da se Cubase ne otvara zato ?to ne mo?e da pro?ita vrijednost "Bufer Size" na "Output Ports". :roll: no, da krenem redom.

Kod mene ovako izgledaju table za pode?avanje ASIA... vjerovatno sam na njima uklju?io ne?to ?to ne treba, ali ne znam ?ta...

http://www.jannemecek.net/files/Slik...ex%20Setup.JPG

http://www.jannemecek.net/files/SLik...ia%20Setup.JPG

http://www.jannemecek.net/files/Slik...ia%20Setup.JPG

Pitanja:
- Na slici 01. u "CARD OPTION" (desno) uklju?eno je START IMPUT FIRST? Je li to ok?

- Na slici 02... da li je pravilno pode?en parametar "Sync Reference" za "DIRECT SOUND IMPUT PORT" I "DIRECT SOUND OUTPUT PORT"?

- Na slici 03... u desnoj strani, na "GLOBAL SETINGS", pa na "Sync Reference"... uklju?eno je "Sample position - Output"... a ispod toga, na "CARD OPTION" ?tiklirane su su sve 4 opcije (srvena strelica). Je li to ok?

GLAVNI PROBLEM:
- Na slici 03... pod "OUTPUT PORTS" (u lijevoj strani, zatamnjeno crnim) ne reaguje "DETECT BUFFER SIZE". kad kliknem na to, po?inje da tra?i i onda panel ledi i gasi se na kraju.. Isto to "DETECT BUFFER SIZE" radi ok ako provjeravam "IMPUT PORTS".

Ima li pomo?i?
Shady is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 02:29 AM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Tebe to nista ne treba da zanima.
Cubase- Device setup- VST Multitrack- E- MU ASIO (asio driver).
Nista vise.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 02:50 AM   #3
Shady
Banned

Shady's Avatar

Da, kada bih mogao uop?e otvoriti Cubase. Ali (kako sam gore i napisao) ne mogu ga otvoriti.

Garant je do ovih tri table gore. Ne?to sam na njima pogre?no setovao, to je vjerovatno u?lo u system, i sad ne?e da se otvore ni Cubase ni Nuendo. Probao sam vi?e puta instalacije i deinstalacije (i to razli?itih verzija i Cubasea i Nuenda) ali uvijek isto. Kliknem ikonu, program krene da se otvara i onda se proces podizanja aplikacija ugasi.

Mo?e? li mi re?i (napisati parametre) kako su kod tebe setovane ove 3 table? (posebno me zanima slika 3) jer blokira prilikom detektovanja bufera na outputu.
Old 02-06-2005, 03:02 AM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Buffer size (samples) u obe tabele je vrednost 5512
A nije mi jedino otkacen "start input first". Ja to nisam ni otvarao do sada...
Ako ti to ne upali, idi u regedit i izbrisi sve tragove Cubasea. Dakle ides na "find" i upisujes: "sx", "cubase", "steinberg"... i brises sve sto ima veze sa Cubaseom. Ides samo na "find next" i onda pokusas ponovo da sve instaliras, ali ovaj put ne diraj nista, vec samo na prvu stranicu SX-a i odmah na E-MU ASIO driver.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 03:06 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Pre bih rekao da ima instaliranu neku krshinu od plug in-a, ili malog (gotovo neprimetnog ) vst syntha koji mu to radi.

Kada pocne da se dize (cubase naravno ) pogledaj u onog pravougaonog screen-a do kog plug-ina dodje. Kad procitas zadnji plug in koji startuje, pa zatim pukne, uninstaliraj taj plug i skloni sve njegovo...
Old 02-06-2005, 05:27 PM   #6
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Meni se to desilo kada sam instalirao plug in Amplitube v1.3.0.
Nuendo nije hteo da se podigne i pucao je odmah nakon ucitavanja pluginova.
Nije ga trpeo u svom vstplugin direktorijumu, pa sam ga morao instalirati van njega, nakon cega ga je uredno i video i podigao se bez problema.

Ja takodje mislim da ti problem pravi neki podivljali plug in.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 06:28 PM   #7
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

kad instaliras cubase prije nego ga pokrenes pokreni asiodriver setup i multimedia setup pa istestiraj konfig. i rasporedi ulaze i izlaze.
good luck!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2005, 06:02 AM   #8
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Definitivno neki plugin ! Imao sam tih problema dakle upri oci i gledaj kod kojeg zasteka!
Sretno!
Old 03-06-2005, 06:15 AM   #9
Shady
Banned

Shady's Avatar

Ovako. Kad kliknem ikonu za pokretanje SXa, krene ona maska sa Steinbergovim logom, i odmah na po?etku blokira kod "Initialiaing protection". Ne vidim da je po?eo da ?ita bilo kakve plaginove...
Old 03-06-2005, 06:31 AM   #10
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Jesi li ga probao reinstalirati? Mene je SX zajebavao cesto,uvijek mu je nesto falilo...nekad se digne bez problema a nekad mu ni vijagra ne bi pomogla..al kako sam presao na Nuendo,nema problema nikakvih,dize se u rekordnom vremenu i pored brda plugina i Vsti..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules