|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Cubase ne?e da mi se otvori, zaklju?io sam da je to zato ?to mi nije pravilno setovan ASIO na njegovom panelu za pode?avanje. Nekoliko puta sam instalirao i deinstalirao Cubase, ali se i dalje ne otvara. Ina?e radim na EMU 1820.
Naslu?ujem da se Cubase ne otvara zato ?to ne mo?e da pro?ita vrijednost "Bufer Size" na "Output Ports". :roll: no, da krenem redom. Kod mene ovako izgledaju table za pode?avanje ASIA... vjerovatno sam na njima uklju?io ne?to ?to ne treba, ali ne znam ?ta... http://www.jannemecek.net/files/Slik...ex%20Setup.JPG http://www.jannemecek.net/files/SLik...ia%20Setup.JPG http://www.jannemecek.net/files/Slik...ia%20Setup.JPG Pitanja: - Na slici 01. u "CARD OPTION" (desno) uklju?eno je START IMPUT FIRST? Je li to ok? - Na slici 02... da li je pravilno pode?en parametar "Sync Reference" za "DIRECT SOUND IMPUT PORT" I "DIRECT SOUND OUTPUT PORT"? - Na slici 03... u desnoj strani, na "GLOBAL SETINGS", pa na "Sync Reference"... uklju?eno je "Sample position - Output"... a ispod toga, na "CARD OPTION" ?tiklirane su su sve 4 opcije (srvena strelica). Je li to ok? GLAVNI PROBLEM: - Na slici 03... pod "OUTPUT PORTS" (u lijevoj strani, zatamnjeno crnim) ne reaguje "DETECT BUFFER SIZE". kad kliknem na to, po?inje da tra?i i onda panel ledi i gasi se na kraju.. Isto to "DETECT BUFFER SIZE" radi ok ako provjeravam "IMPUT PORTS". Ima li pomo?i? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Tebe to nista ne treba da zanima.
Cubase- Device setup- VST Multitrack- E- MU ASIO (asio driver). Nista vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Da, kada bih mogao uop?e otvoriti Cubase.
![]() Garant je do ovih tri table gore. Ne?to sam na njima pogre?no setovao, to je vjerovatno u?lo u system, i sad ne?e da se otvore ni Cubase ni Nuendo. Probao sam vi?e puta instalacije i deinstalacije (i to razli?itih verzija i Cubasea i Nuenda) ali uvijek isto. Kliknem ikonu, program krene da se otvara i onda se proces podizanja aplikacija ugasi. Mo?e? li mi re?i (napisati parametre) kako su kod tebe setovane ove 3 table? (posebno me zanima slika 3) jer blokira prilikom detektovanja bufera na outputu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Buffer size (samples) u obe tabele je vrednost 5512
A nije mi jedino otkacen "start input first". Ja to nisam ni otvarao do sada... Ako ti to ne upali, idi u regedit i izbrisi sve tragove Cubasea. Dakle ides na "find" i upisujes: "sx", "cubase", "steinberg"... i brises sve sto ima veze sa Cubaseom. Ides samo na "find next" i onda pokusas ponovo da sve instaliras, ali ovaj put ne diraj nista, vec samo na prvu stranicu SX-a i odmah na E-MU ASIO driver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Pre bih rekao da ima instaliranu neku krshinu od plug in-a, ili malog (gotovo neprimetnog
![]() Kada pocne da se dize (cubase naravno ![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Meni se to desilo kada sam instalirao plug in Amplitube v1.3.0.
Nuendo nije hteo da se podigne i pucao je odmah nakon ucitavanja pluginova. Nije ga trpeo u svom vstplugin direktorijumu, pa sam ga morao instalirati van njega, nakon cega ga je uredno i video i podigao se bez problema. Ja takodje mislim da ti problem pravi neki podivljali plug in. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
kad instaliras cubase prije nego ga pokrenes pokreni asiodriver setup i multimedia setup pa istestiraj konfig. i rasporedi ulaze i izlaze.
good luck! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Definitivno neki plugin ! Imao sam tih problema dakle upri oci i gledaj kod kojeg zasteka!
Sretno!
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Ovako. Kad kliknem ikonu za pokretanje SXa, krene ona maska sa Steinbergovim logom, i odmah na po?etku blokira kod "Initialiaing protection". Ne vidim da je po?eo da ?ita bilo kakve plaginove...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Jesi li ga probao reinstalirati? Mene je SX zajebavao cesto,uvijek mu je nesto falilo...nekad se digne bez problema a nekad mu ni vijagra ne bi pomogla..al kako sam presao na Nuendo,nema problema nikakvih,dize se u rekordnom vremenu i pored brda plugina i Vsti..
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ASIO SCOPE driver problem ! | pulsar 2 | DSP forum | 2 | 05-10-2009 08:03 PM |
Problem sa ASIO drajverom i Firewire | th_monk80 | Computer Hardware | 1 | 10-04-2006 01:46 PM |
Asio.. | djale | Computer Hardware | 4 | 29-02-2004 03:15 AM |
nVidia ASIO | idekius | Computer Hardware | 5 | 29-11-2003 09:16 AM |