|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozz svima, imam jedan problem koji me uzasno nervira...imam os windows 7 ( 64 bit ) i stalno mi se cuje sustanje na monitorima, bilo da mrdam misa u prazno, bilo da rolam stranicu ...stalno kao da se salje neki signal u monitore ( inace sustanje je jace kada se nesto radi misem od sustanja koje se cuje kada se komp ne dira) :s
Sto se tice kompa mislim da je dovoljno jak da ne bi bilo tog sustanja... prosecor: Intel 2.6 dual core ram: 6gb hard: 500gb Jel ima neko ideju do cega je ovo? Monitori su mi behringer 2031a Izvinjavam se ako sam postavio pitanje na pogresnom mestu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Koja kartica je u pitanju ?
Da li si proverio kablove/monitore na nekom drugom izvoru ? Ovo je znalo da se desi na XP-u kada neshto nije uredu sa drajverima... koji polude... nekada se samo istripuju a nekada kao posledica jer je neshto dodavano hardverski (sama kartica, druga kartica ili neshto trece) pa se istripuje... Da li si probao da reinstalirash drajvere od zvuchne kartice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
ukoliko jeste, probaj sa zicanim, mozda nestane. ps. privremeno iskljuci i usb stick za mish radi probe Last edited by nikolaivanic; 24-02-2012 at 04:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Mis mi je zicani, najobicniji ali i dalje susti, probao sam da skinem sa m-audio sajta drajver i da istaliram novi...opet isto...:s A koji drajveri mogu da proizvedu to sustanje? Mislim na drajvere vezane za operativni sistem tj windows ( tipa: za graficku, za zvuk..itd itd)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
spoji ovakvim i vjerovatno neces imati problema.a mozna ti i wireless pravi problem.ako ga imas probaj ga iskljuciti.i to je jedna od mogucnosti.e i jos ako ti je lose uzemljenje ili si mozda komp ukopcao u onu uticnicu za sobne lampe sto nema uzemljenje???mozda los firewire kabel,lose napajanje od kompa.nesto od ovoga mora rijesit problem.nadam se Last edited by tajsam; 24-02-2012 at 06:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
^ +1
Prvo proveri kabal i monitore, da znamo da nije do toga... Probaj i na nekom drugom izvoru zvuka ako si u mogucnosti... Ako sve radi OK bez kompa onda je neshto softverski... To bi trebalo da su aktivni monitori, shto znachi da ce da "puste zvuk" i ako on dodje sa integrisane zvuchne... pa mozesh da probash i tako... ako ne radi onda je neshto od ovoga shto je naveo "tajsam". Ako tako radi onda je problem na relaciji komp -> m-audi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
A možda je i struja u pitanju, ja zbog struje čujem shum!
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
1. Neki od GAINova na monitorima je prejak.
2. Audio interfejs ima nepopravljivo los oklop. - Probaj da namestis na monitorima GAIN na minimum, a da pojacas audio interfejs na max. Signal se iz kompa najbolje stisava nekakvim atenuatorom izmedju kompa i monitora (mackie big knob, kanal na mikseti ili nesto trece za kontrolu jacine monitora) Stisavanjem untar kompa, pre konvertora, se znatno smanjuje dinamicki opseg i o tome je bilo reci na forumu. - Kupi bolji audio interfejs, ciji je dizajn oklopa i uzemljenja bolje uradjen i koji ima manje problema sa shumom... @ Mika Technika Miko, zasto mislis da zbog struje cujes sum ? Razumem da cujes neki brum, ali sum i to ovaj "beli", koliko znam, ne nastaje zbog lose struje ..? @ Tajsam Ubadanje u uticnicu bez uzemljenja je cest nacin da na mestima sa losom strujom upravo izbegnem brum. Nekoliko puta mi je spaslo glavu stavljanje selotejpa na suko - pod uslovom da ne diras metal kucista ![]() Integrisana kartica takodje obavezno salje taj "digitalni" sum (zujanje misa i sl) i to dosta jace od m-audija, tako da je to los nacin za proveru. Koliko shvatam, kod njega ima i tog i "obicnog" shuma (obican whitenoise, bez ikakvih zujanja - nastaje na losijim analognim pojacalima sa velikim pojacanjem, kakvi su upotrebljeni u monitorima - donekle se resava smanjivanjem GAINa - pojacanja - na monitoru)
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-02-2012 at 01:31 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Mislish na utichnicu/uzemeljenje tj ono shto je tajsam napisao... ili generalno stuja u kuci ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |