|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Poz svima!
![]() Zainteresovan sam unaprediti svoj skromni studio, a najvise kvalitet usnimljenih audio fajlova, pa bih pazario neku novu opremu... Mikrofon koji posedujem je Rode NT1000, a verovatno bih ga u neko dogledno vreme menjao za K2 ili Solidtube... E sad, sta me interesuje... Da li je pametnije kupiti neki fw interfejs (RME ff400) ili uzeti npr EMU 1212 i neki dobar mic preamp i koji? Koliko sam razumeo RME je kvalitetan i stabilan, ima dobre konvertere, a preampi su mu neka srednja klasa, ali rade posao... ![]() Budzet je oko 700e... Nije mnogo ali toliko mogu da odvojim trenutno... Potreban mi je dobar audio snimak, a snimali bi se vokali, akusticne gitare, i direktno klavijature, bass, el gitare.... Procitao sam dosta thread-ova o ovome i nisam nista blizi resenju nego ranije... ![]() ![]() Ponizno molim za savet! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Fali ti 10, 20e da kupis polovan UA solo 610 i polovan 1212m. Prvi sigurno imas na oglasima (manley) a i drugi verovatno. Pa posle prodaj 1212m i kupi RME 9632, ako ti ne treba vise ulaza i izlaza.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam u istom problemu. Razmisljam da li da zadrzim m-audiophile 2496 pa da kupim preamp ili da kupim rme fireface 400 pa da ga koristim i kao mikrofonski preamp...ali me brine konverzija izmedju 24\96 i nekog "dobrog" preampa. Razmisljo sam da idem ovako:
RODE K2 > - <-Focusrite ISA ONE-> - > M-audiophile 24\96 Ili RODE K2 > - <-RME FIREFACE 400-> - KOMP Ok ali Focusrite ISA ONE ima konvertore (ne znam kakve, ali cuo sam da su Focusrite preampi dobri), a sta ako su loshi ili kao sam preamp je losh, da li bolje da uzmem UA 610 pa kroz 2496 - KONVERZIJA ?!?!?!?! help?!?!?! Moj budzet je oko 800-900 eur Last edited by DzoniPFC; 17-01-2009 at 01:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Dobio sam i savet da pogledam neke dbx preampe... Gde ima njih u Srbiji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Mozda neki Presonus? Firepod, Blue tube??
Najjeftinija varijanta bi bila verovatno, E-Mu i Blue tube... Da li je neko radio sa njim, valja li cemu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Cekaj.... Jel ti za 700-800 zelis da kupis kartu, mic, i preamp? ili kako? S obzirom da bi to bilo nemoguce, ostaju ti opcije UA Solo+Emu, ili fireface 400... Koji crni blue tube i ovo drugo? Pa kupis mic kasnije... Ja bih isao na UA610+Emu1212m sto kaze off... Mada, sve zavisi koliko ces ins/outs... Nije ni rme hrdjavo rjesenje nikad bio, ja sam na rme-u jos niz generacija minimum ![]() A i ljudi se zale da ih zezaju ti emu drajveri ili sto ti ja znam... U sv slucaju neces se zeznes ![]()
aje Last edited by Rhino; 17-01-2009 at 11:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ne verujem da postoji bitna i opravdana razlika u zvuku nekog preampa od 150e i preampa ugradjenih u FF400. Moje misljenje, preamp ili dobar ili integrisan (bar ne kosta nista naizgled, a radi neki posao)
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ja mislim da je ipak najbolje resenje da kupi ff400 ! pa posle da skuplja pare za dobar preamp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Bez tripovanja... Dzoni, mani se konvertera ukoliko nemas novca za ozbiljne, a to znaci minimum 2k eura... Zato se usredsredi na preamp, jer imas dobar mikrofon...
Solo 610 moze, ali po meni pomalo precenjena... Verujem da je ISA One u toj klasi, nisam je probao... U svakom slucaju FF400 je previse novca ako bi ti njenom kupovinom profitirao samo u konverterima i preampu... Jos jednom, usredsredi se na preamp! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 07-10-2008 11:50 PM |
Potreban savet za aktivne monitore | sasa.ivkovic | Monitoring | 51 | 19-06-2005 03:32 AM |