Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Mastering

Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-08-2018, 11:42 PM   #11
rackko1986
Junior Member

Default Re: Muzika USB kartica za live???

evo polse par dana koriscenja kartice mogu reci da je odlicna za te novce, nemam zamerki, nismo jos nesto konkretno puno snimao, mada ce mi to biti sekundardna stvar, a za ono za sta meni treba za sada bez greske...E sad na red dolazi lap top...ovih dana sam se igrao sa vst-ovima i karticom, koje nameravam da koristim za live, i vec tu vidim da ce trebati dosta jaca masina da to radi sve fluidno, mada mi s druge strane nije jasno zasto povremeno imam "glitcheve" u zvuku, ali ajd da napisem prvo...Dakle desi mi se da vst secne tokom svirke,a pratim performanse racunara, i nisu ni pola zasicene, a opet secne..TO mi se desavalo i pre nego sam kupio muzicku kartu, tako da je naravno oko lap topa negde, ali ne kontam gde...elem instalirao sam jedan novi OS koji bi sluzio samo za live performance, i tu nema ama bas nicega sem tog jednog programa koji mi treba...sve ostalo nepotrebno je uklonjeno nakon instalacije os-a, pogaseni nepotrebni servisi, i optimizovan je racunar da radi sa najboljim mogucim performansama...Dok sviram otvorim i pratim njegove performanse u task menageru, i nijedna komponenta nije opterecena, a opet povremeno secne zvuk na sekundu...recimo ram je ukupno opterecen 3gb od mogucih 6, sa hard diska se nista i ne ucitava, jer je ucitan taj jedan moj set vst-a i on stoji ucitan u ram, i drugo se nista ne ucitava..procesor stoji na oko 20-25 posto opterecenosti i tako "kulira" znaci nista nije preoptereceno a on opet secne..mislim verujem da tu ima zilion drugih stvari, al ajd, ako neko ima pretpostavku gde da pocnem da trazim gresku neka kaze...Elem dalje, gledam koji racunar da nabavljam za buduce svirke...Gledam nesto po netu i skrenuli su mi paznju ovi mini PC, i mini MAC...ima li leba od toga? Mini mac nije bas jeftin ali prezalicu pare ako ce zavrsiti poso, narocito je jer tako mali,kompaktan a po specifikacijama onako, impresivan, tipa ssd od 256GB, 16Gb ram-a, i7 procesor...pa ima li ko dodirnih tacaka sa ovim malim racunarima i da li da ja pikiram jedan takav, ili jok? U svakom slucaju moracu do oko 1000-1200 evra da iskesiram sta god da odlucim da li laptop pc, da li mac-ov lap top, ili mini mac, pa de der pisite iskustva
rackko1986 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2018, 12:12 PM   #12
pekilik
Member

Ti glicevi ili seckanja dolaze iskljucivo zbog slabih performansi, takodje 50% zauzeca rama dovodi do stucanja i kod nekih jacih sistema, pitanje je i koliku latenciju si stavio,

moja preporuka kad ti je vec budzet za masinu prelazi 1000-1200e da sastavis PC na bazi i7-8700k procesora, ram 16 ili 32gb koji ce raditi na preko 3500mhz-a i barem jedam m.2 ssd cija ce brzina citanja preci 3gb za tako nesto nece trebati neka posebna optimizacija a gotovo sigurno ce raditi bez stucanja ono sto ti zelis...
pekilik is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2018, 12:26 PM   #13
rackko1986
Junior Member

razumem, ali taj PC bi se stalno nosio po svirkama, problem je njegov transport, a i pod obavezno mi je potreban display da sve to ustelujem na licu mesta, tako da ne znam iskreno kako bi se s tim nosio...cesto se putuje, sa ogranicenim prostorom za instrumente, tako da mi desktop bas nekako ne lezi tu...kontam ja da za te novce je to daleko bolja i stabilnija konfiguracija nego li neki lap top, ali opet kazem, zbog stalnog putovanja, ipak bih ga izbegao
rackko1986 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2018, 04:32 PM   #14
pekilik
Member

U tom slucaju ako samo laptop dolazi u obzir, onda gledaj novije sa i7 7700hq, 16gb rama ddr4 i ssd obavezno ima ih na KP za taj novac...
pekilik is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules