View Single Post
Old 10-12-2013, 11:44 AM   #78
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Gasi se Jelen top 10 lista...

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Koji su Ilijini motivi i da li mu se treba i može suditi, u tu nemam ukusa da ulazim. Lično mislim da ljudi malo ne vide šumu od stabla, i da koliko god taj njegov contribution bio mali, i nemerljiv spram očaja koji vlada, nešto je neko bar pokušao. I za to je besmisleno tvrditi da je jedini motiv bio promocija sebe i vlastitog benda, koliko god to stvarno bilo lako.
Možda nije bio jedini motiv, ali je bio najevidentniji. Ne možemo da se ljutimo na ljude što su ga prepoznali. Sa druge strane, direktor privatne firme ima odgovornost samo prema upravnom odboru i vlasnicima, a ne prema Rumskom forumu, rok muzičarima i slušaocima.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
4. Jelen turneje gde je skup od ovo malo preživelih i prepoznatljivih rok bendova iz 90tih besplatno svirao po svim mogućim i nemogućim rupama po srbiji, čisto da bi se nešto tamo uopšte desilo, jer takva reklama Jelenu kao pivari i nije bila uopšte delotvorna. Delotvornije je sponzorisanje svakog postignutog gola na reprezentativnoj fudbalskoj utakmici.
Po meni, te besplatne svirke su čisto zlo. U krajnjoj liniji, ako su svirke bile besplatne, pivo valjda nije bilo besplatno. Nisam posećivao te turneje, ali valjda je bio neki šank, i valjda nisu prodavali Lav... Zaključak koji sledi je — ova muzika ne vredi ništa, a pivo... jebiga, zna se koliko vredi pivo.

Što se tiče delotvornosti reklame, svako ulaganje u reklamu se računa kao trošak, i samim tim ne ulazi u poresku osnovicu. Takođe, sponzorstvo (direktno ulaganje u, recimo, kulturu) dodatno umanjuje poresku osnovicu. U tom smislu, svaka reklama i svako sponzorstvo su delotvorni, pošto reklame odavno ne služe samo za reklamiranje proizvoda, nego i za ovo gorepomenuto. Dakle, niko tu nije radio ništa protiv ekonomske logike.

Sve u svemu, smešna je činjenica da je sve ono što si pobrojao zavisilo isključivo od ličnog tripa jednog čoveka. I malo je nerealno očekivati da uredništvo pronađe novog sponzora, pošto ni ovog prvog nisu uspeli da nađu, nego je on našao njih. Sve u svemu — opšta tezga, sujeta i lagodnost na sve strane, a onda se muzičari po Fejsbuku sekiraju što im neko kao oduzima pravo na izražavanje i pomaže turbo folku da postane još jači

Pozdrav,

Vasa

P.S. Uzgred, ovako dokon pregledao sam www.jelentop10.com — ni jedne jedine reči o „uredništvu”, ali ima dosta podataka o istoriji Apatinske pivare, Jelen brenda, svačega nečega... a ni špica emisije nije ništa informativnija. Toliko o težini i ozbiljnosti uređivačke politike. A možda sam zapravo samo slep i dekoncentrisan...

Last edited by awacs; 10-12-2013 at 02:47 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote