View Single Post
Old 19-11-2012, 09:34 PM   #8
fix3r
Member

Default Re: Master sa Fatarovim dirkama?

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Nisam ni mislio na N seriju, na njoj koliko znam nije ista klavijatura kao na onim modelima koje sam spominjao! Istina je da su dosta teze sprave nego danasnji masteri ali je i kvalitet za toliko bolji! Inace, i stari Rolandi Juno Alpha i Alpha 2 nisu mnogo laki iako izgledaju maleni, i oni su radjeni kao i sve klavijature iz tih godina, imaju metalno kuciste, bolje dirke (po meni ne tako dobre kao pominjani Korgovi - M1, T3, 01/W, i30) nego danasnji Juno! Sto se dinamike tice, na Korgovima je DX7 dirka ali dinamika ide od 0 do 127 (bar na i30, kojeg sam davno imao). I30 je ujedno i najnoviji Korg (od pomenutih) sa tom dirkom.
Od novijih sprava mozes da potrazis neki Roland Juno Stage, ima 76 dirki koje koristi i Fantom. Polovan moze da se nadje relativno povoljno jer i nov ne kosta previse!
Da, u pravu si, pardon, tek sam video da N serija nije ukljucena nakon sto sam postovao. Doduse, mislio sam da je i-serija slicna. Svirao sam ja te stare Korgove (od M1, preko T3 itd.) i koliko se secam malo mi je suvise "duboka" bila njihova dirka. (Gledam po sopstvenoj tehnici - stvari koje sad mogu da odsviram na Kurzweil-u nije imalo pojma da odsviram tom brzinom na Korgovima pre x godina, iako sam nekada imao "brzu ruku" nego danas. Mozda i izmisljam sad, nemam pojma).

Malo sam vise gledao te novije Rolande. Recimo izbacili su ove male mastere nedavno: http://www.thomann.de/gb/roland_a_49_white.htm. Dzabe su, ali ako ima Fantomovu dirku mogao bih se navici na to. Fatara ovde ionako nigde ne mogu da nadjem. Zvucim k'o neka primadona pevaljka kojoj ne valja ni jedan mikrofon, ybga... :[ Moracu da odem do neke od demo radnji da probam nekoliko mastera, da ne izmisljam vise.
fix3r is offline   Reply With Quote