Quote:
Originally Posted by Arthur
Ja se nešto u zadnje vreme više susrećem sa ljudima koje ipak najviše zanima pesma, ideja i samoiskazivanje (što ne znači da su to mahom kvalitetni autori, samo kažem da ih ima podosta), a kojima ova priča sa lako dostupnim tehnikama pravljenja NEKAKVIH snimaka za male pare i promocije istih, čini punu razliku. To što pesme nemaju formalne planove već godinama, pre je zaslužna moderna muzika, ne znam dal ste svesni šta su ovi klinci sve slušali i kroz šta profilisali svoj "autorski" izraz
|
Pa da, ali ti ljudi sa kojima se susrećeš po definiciji nisu "vlasnici kućnih studija", jel' da? Mislim, "kućni studio" je više mentalna nego realna kategorija. Jedina razlika između "kućnog studija" i "kompjutera sa instaliranim muzičkim programima" je u tumačenju resursa.
Sad, to šta su "klinci" slušali... iz tvoje priče o značaju socijalnih mreža (a samim tim i Interneta kao takvog) trebalo bi da zaključimo da WWW pruža uvid u sve što postoji (što je skoro pa tačno), a ne samo lokalnu i globalnu muzičku lobotomiju. Pa sad ti vidi zašto onda nisu postali muzikalniji nego su se uglavnom samo tehnički opismenili.
I naravno da i danas ima talentovanih ljudi, samo ih je malo, kao što ih je bilo malo i pre pojave socijalnih mreža. Problem sa velikom dostupnošću informacija i leži upravo u tome što ljudi mahom ne znaju šta da rade sa gomilom informacija koje su im na raspolaganju osim da ih primaju, a pritom nemaju vremena za obradu istih. Sve to pošto tehnologija evoluira neuporedivo brže od ljudskog mozga. Takođe - talenat ne možeš da kupiš, a socijalne mreže su džabe, pa je i logično da ljudi agresivno prezentuju sadržaje prosto "zato što im se može", a ne zato što imaju šta da kažu.
Pozdrav,
Vasa