View Single Post
Old 08-09-2012, 03:18 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: home-studios-are-killing-music

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Ja se nešto u zadnje vreme više susrećem sa ljudima koje ipak najviše zanima pesma, ideja i samoiskazivanje (što ne znači da su to mahom kvalitetni autori, samo kažem da ih ima podosta), a kojima ova priča sa lako dostupnim tehnikama pravljenja NEKAKVIH snimaka za male pare i promocije istih, čini punu razliku. To što pesme nemaju formalne planove već godinama, pre je zaslužna moderna muzika, ne znam dal ste svesni šta su ovi klinci sve slušali i kroz šta profilisali svoj "autorski" izraz
Pa da, ali ti ljudi sa kojima se susrećeš po definiciji nisu "vlasnici kućnih studija", jel' da? Mislim, "kućni studio" je više mentalna nego realna kategorija. Jedina razlika između "kućnog studija" i "kompjutera sa instaliranim muzičkim programima" je u tumačenju resursa.

Sad, to šta su "klinci" slušali... iz tvoje priče o značaju socijalnih mreža (a samim tim i Interneta kao takvog) trebalo bi da zaključimo da WWW pruža uvid u sve što postoji (što je skoro pa tačno), a ne samo lokalnu i globalnu muzičku lobotomiju. Pa sad ti vidi zašto onda nisu postali muzikalniji nego su se uglavnom samo tehnički opismenili.

I naravno da i danas ima talentovanih ljudi, samo ih je malo, kao što ih je bilo malo i pre pojave socijalnih mreža. Problem sa velikom dostupnošću informacija i leži upravo u tome što ljudi mahom ne znaju šta da rade sa gomilom informacija koje su im na raspolaganju osim da ih primaju, a pritom nemaju vremena za obradu istih. Sve to pošto tehnologija evoluira neuporedivo brže od ljudskog mozga. Takođe - talenat ne možeš da kupiš, a socijalne mreže su džabe, pa je i logično da ljudi agresivno prezentuju sadržaje prosto "zato što im se može", a ne zato što imaju šta da kažu.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 08-09-2012 at 03:43 AM.
awacs is offline   Reply With Quote