View Single Post
Old 30-12-2011, 03:34 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pomoc - Kako "utegnuti" kutije?

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
thnx bogi, razmisljam vec odavno da "prepakujem" te kutije, da ih polako razmontiram i zamenim drvo, pa ako mozes ukratko da mi objasnis koji se tu medijapan koristi (da li ima neki specijalno kompresovani)
Nema specijalno kompresovanog, ali ih razredjuju (smanjuju gustinu) vec godinama po malo i time ga poskupljuju.... raspitaj se za gustine medijapana od razlicitih proizvodjaca i izaberi gusci (vise kilograma na metar kubni)
Quote:
i ako sve od ponovo radim da li da keksujem ili srafljenje?
Keks tiplovi... srafovi ne.
Quote:
koji je postupak onda?
Ja sam radio gerovano/keksovane spojeve, koji su najcvrsci ali traze veoma dobru pripremu, te ako sam radis onda mora CNC (skupo)... ako ti radi majstor, onda on sam mora da pripremi, ti moras da mu trazis da spojevi dihtuju, unutrasnja zapremina mora da se podudara, kao i raspored komora i svega ostalog... najbolje je postojece elemente ocistiti i pokusati ponovno lepljenje, sa prethodnom pripremom za proveru vremena (10min za sastavljanje).
Ne treba nikakav specijalan lepak... obican lepak za drvo (PVA) je vise nego dobar (Bison ili Henkel). S tim da ima i "express" da se kupe... i njih treba zaobilaziti za ovu namenu
Quote:
na sta treba da se vodi racuna osim na spojeve?
zaptivanje... ali pored svega treba uzeti identicnu debljinu materijala da bi se podudarala i zapremina i spoljne dimenzije.
Quote:
cime mogu da iznutra dumpujem drvo?
Nicim... ako nije vec predvidjeno (najverovatnije nije)
Svakim "dampovanjem" (kondor, na primer) koje nije predvidjeno dizajnom smanjujes zapreminu kutije, i time menjas odziv.
Pri tom NE savetujem da se iverica (ako je vec iverica bila) zameni medijapanom.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 30-12-2011 at 03:36 PM.
boggy is offline   Reply With Quote