|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#7 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Ja sam radio gerovano/keksovane spojeve, koji su najcvrsci ali traze veoma dobru pripremu, te ako sam radis onda mora CNC (skupo)... ako ti radi majstor, onda on sam mora da pripremi, ti moras da mu trazis da spojevi dihtuju, unutrasnja zapremina mora da se podudara, kao i raspored komora i svega ostalog... najbolje je postojece elemente ocistiti i pokusati ponovno lepljenje, sa prethodnom pripremom za proveru vremena (10min za sastavljanje). Ne treba nikakav specijalan lepak... obican lepak za drvo (PVA) je vise nego dobar (Bison ili Henkel). S tim da ima i "express" da se kupe... i njih treba zaobilaziti za ovu namenu zaptivanje... ali pored svega treba uzeti identicnu debljinu materijala da bi se podudarala i zapremina i spoljne dimenzije. Nicim... ako nije vec predvidjeno (najverovatnije nije) Svakim "dampovanjem" (kondor, na primer) koje nije predvidjeno dizajnom smanjujes zapreminu kutije, i time menjas odziv. Pri tom NE savetujem da se iverica (ako je vec iverica bila) zameni medijapanom.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 30-12-2011 at 03:36 PM. |
||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alex Da Kid - intervju (kako je "pocepao") | DaBear | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 0 | 10-11-2010 08:50 PM |
Kako "ispeglati" (normalizovati) nivo zvuka u razlicitim wav-ovima pre snimanja na CD | jox | Tutorijali | 2 | 11-08-2009 10:52 PM |
Kako spasiti "sprzenu" audio snimku? | Koshpa | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 07-05-2009 01:22 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Ozvucavanje 2x12" + 1x15" gitarske kutije? | Molotov | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 03-12-2007 11:32 AM |