Quote:
Originally Posted by Surfer
@Da Bear
Iza svakoga uspje?nog izvođača uvijek stoji tim.
Razlika je samo u tome da li su vidljivi ili ne.
Ovdje sam potpuno siguran da Skrillex to ne radi sam, govorim o miksu i finalnoj produkciji, jer je to potpuno nemoguće napraviti sa 23 godine i napraviti na laptopu kao ?to se priča u medijima.
Budimo realni.
Pa nisam ja od jučer.
Mislim da mogu dobro ocijeniti tko je ?ta napravio i sa čime.
Kućna radinost se čuje iz aviona isto kao ?to se čuju tisuće i tisuće dolara potro?ene na ove mikseve.
Ovakav zvuk ko?ta puno novaca i ne radi se kod kuće na Mac Booku,
nego u nekom hebenom studiju na savr?enom slu?anju sa puno skupog hardwera i to ne miksaju ?goljavi klinci od 23 godine nego debeli pedesotogodi?njaci..
I to je upravo za?to ovo zvuči tri svjetlosne godine bolje od svega ostalog iz sličnog ?anra.
Zato ?to je na ovo potro?eno novaca a na ono drugo nije.
Ostalo su priče koje lansiraju Ableton, Native Instruments i ekipa da bi mogli prodati klincima software pa da i oni zvuče isto ko Skrillex.
Tako je i?la i priča kako su Red One i Lady Gaga napravili sve u kućnom studiju i sve ITB i postigli svjetski uspjeh.
I onda nakon tri godine izađe članak o tome da je cijela Gaga miksana u Sarm Studios, miksao je Robert Orton koji kao miksa ITB ali eto voli miksati ITB tako da sjedi uz SSL 4064G+ i samo ponekad upali Distressore ili Massenburg 8200 u iznimnim slučajevima ali inače samo koristi pluginove .
Miksao bi on na slu?alice ali kad su već zvučnici tamo onda miksa na njih. 
|
Pa koliko je puta bilo na Gearsltzu, likovi koji rade po raznim studijima su bili sokirani kad se pojavio Red One sa svojim laptopom i SVA muzika i ZVUKOVI izlaze iz tog lapotopa !!
A to da 50-godisnji snimatelji to miksuju - hahaha..e to bi voleo da vidim !
Kad sam svojevremeno radio u PWL, bio sam najstariji sa 25 godina !!! Klinci od 16-17 godina su snimali , miksali itd...OK, bilo je par "matoraca" da sve drze pod kontrolom (Pete Hammond - nocna smena . mixer), ali ne treba podcenjivati rano steceno znanje !
Skrillex (da se podsetimo) jos uvek nije zvezda svetskog glasa - iza koje bi trebalo da stoji tim. Gde je racunica? Ko placa taj tim ljudi iza njega ??
Danas SVE moze da se uradi - ako znas kako !! Neko nauci da radi dobro na laptopu - zato sto mu je to SVE STO IMA!! Uverio sam se na desetini primera kad su mi u studioio dosli klinci koji na PC-ju prave cuda !! Pa sve gledamo ODAKLE to izlazi !????
E sad sto MI ne znamo kako to da uradimo (ii nemamo vremena da probamo)to je druga prica, ALI ne treba da znaci da to nije tacno.
Moj ortak (Izraelac) je smiksao 3 Top 10 albuma na belom MacBook-u na slusalicama u Logicu !! (sedeci na sofi u dnevnom boravku studija !!) NIKO nije nista zamerio miksevima !!!