View Single Post
Old 28-02-2011, 09:15 PM   #418
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Dosta predvidljivo što se dešava... znaš kad dosta puta zaje**š (kao recimo ja) dobiješ neka iskustva, ideš da ponovno proveriš teoriju i pogledaš kako drugi iskusniji rade u praksi i možeš da pametuješ
nadam se da ću i ja jedanput moć da pametujem

Quote:
Osobno mislim, da su razlike premale kod jednog (1!) Helmholtz rezonatora + nedoslednost kod merenja = teško da bi mogao dobiti neku jasniju sliku što radiš/ što se stvarno dješava..
To se možda i vidi prema sljedećem mjerenju sweet spota dolje ... ali zato imam još 4 dodatne kutije za tjunirati, pa će valjda tad razlika biti očitija ..

Quote:
+++ pozicioniranje u prostoru!!!.
E, tu si nemrem pomoć sa tim trima kutijama na kojima stojie zadnji absorberi i difuzor ..

Quote:

+++ Probaj i sa cjevju kao što kaže Boggy, može da se dostigne poboljšanje pa da uz doslednost kod merenja, da se nešto malo konkretnije vidi što i kako....
Do toga treba tek da dođemo ...

Quote:
Znaš; membranski sealed tipa absorberi su (barem za mene) predvidljiviji.
... osim ako sad DeMa ne uskoči i konačno nas sve "razsvjetli"! ... i uštedi ti vrijeme, trud i dodatan novac .
Sve mi smrdi da će na kraju da još "legne" i membranski absorber (makar ne znam gdje bi ga dizajnerski metnuo u prostoriju ?!), al ajmo da vidimo kaj sa ovim kutijama (da i ja naučim nešto, barem iskustveno, ako ništa više ), a za DeMu nebi komentirao, hvala!

@Boggy

Evo mjerenja u sweet spotu sa rupama (4 x 10cm) u Helmholtzu (rozo), te prijašnje mjerenje bez tih rupa (plavo) ...

Te mjerenje same kutije sa 4-tom rupom od 10 cm (ljubičasta - ona na kojoj stoji okomitaa plava crta na peaku) ... sve mi se čini da bum još rupa moral da bušim ...

E, pitanjce, ako jedan Helmholtz recimo smanjuje zadanu frekvenciju za 2-3 dB-a u prostoriji, da li onda recimo tri kutije tjunirane na istu frekvenciju daju 6-9 dB-a ???

Studio Predator

Last edited by Eomsy; 28-02-2011 at 09:20 PM.
Eomsy is offline   Reply With Quote