View Single Post
Old 12-08-2010, 01:50 PM   #28
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Monitori ZUJE......

Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO View Post
pa da, u pitanju je jedan zvučnik koji počne zujati kada radi monitor od kompa... znači da ili taj zvučnik (pojačalo od njega) ima problem sa supresijom smetnji ili monitor od kompa izbacuje previše smeća u struju....
Ne, ne znaci. Ako jedan od para uspeva da se izbori sa tim smetnjama, a drugi ne... onda se ovaj drugi proglasava neispravnim i popravlja.
Quote:
hm... nije mudro savjetovati stabilizatore i slično?

u koliko sam studija bio a da nema nešto od te dodatne opreme? u jednom... i taj zuji...

ti želiš reći da stabilizatori napona, RFI filteri, i odvojni transformatori degradiraju performanse pojačala i/ili opreme opčenito?
Menjaju performanse, bolje reci.
Originalno napajanje nekog uredjaja i karakteristike mrezne instalacije je nesto sto se ocekuje da korisnik ima u lancu... bez ikakvih medju stepena. Sve dodatno je njegov problem.
Quote:
neznam kako to onda uopće i radi kad uzmeš u obzir mrežne transformatore koji galvanski odvajaju, razne RFI filtere na euro konektorima (entry moduli), PFC i slično?
Nista od toga nije ni prineti karakteristikama elektricne mreze. Takodje veoma malo postoji kvalitetnih uredjaja tog tipa na trzistu i nisu uopste jeftini.
Quote:
da ne spominjem kada imaš neki komad opreme koji radi na 110 V, pa onda ili moraš koristiti step-down transformator ili ugraditi novi transformator u sam uređaj.
To sto mozes imati "neki komad opreme koji radi na 110V" je stvar tvog izbora, svi ozbiljniji moderni proizvodi se prave za oba naponska standarda.
Quote:
možda sam još jako mlad i neuk pa mi očito nisu neke stvari jasne..... a možda i ono što UNITRODE, TI, MIT, National i ostali objavljuju u svojim seminarima, newsletterima i pubikacijama ne drži vodu...
Hm... navedi konkretno koji to "newsletteri" i "publikacije" navode eksplicitno da se koriste razdvojni transformatori ako jedan od zvucnika ima pojacalo koje zuji... a drugi ne

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 12-08-2010 at 01:54 PM.
boggy is offline   Reply With Quote