View Single Post
Old 12-08-2010, 09:34 AM   #29
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E ba? tako! Ali... koliko ima dobrih kompozitora koji su istovremeno dobri aran?eri, svirači, producenti, snimatelji, miksad?ije i mastering had?ije (koji se pride bave PR-om i tour managementom)??? A 99,5% forumskih pitanja dolazi od ljudi koji su odlučili da budu all-in-one music makeri i promoteri... Dodu?e, i 98% odgovora dolazi od ljudi koji su u istom blatu...

Tomo, slu?aj muziku, analiziraj pesme, aran?mane i zvuk, razmi?ljaj o tome ?ta si čuo. I ne veruj NIKOME ko ti savetuje kako da dobije? rezultate iz primera koje si naveo po?to NIKO od članova foruma nema nikakve veze ni sa jednom od navedenih pesama. A vala ni Queen ni Billy Idol nisu koristili forume da bi naučili kako se dobija taj zvuk... pravili su ne?to ?to su ONI hteli i ?to su njihovi tada?nji snimatelji i producenti umeli (u to vreme). Ima? glavu - just use it

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit posle Tomovog poslednjeg posta): i Bitlsi i Nirvana su koristili ono ?ta im je tog trenutka bilo na raspolaganju. Često na čudan način (pogotovo Bitlsi). I uglavnom je tu ključ tih magičnih tonskih zapisa. A 21. je vek, jel, da?

okej, glazbena povijest je enigma.
a, ja imam losu karmu, samo zato mi ne valja ovo danas.

Quote:
Originally Posted by google View Post
Naravno. Kada sve pojacas i lupas, svi su srecni. A kad sve to cujes tiho i iz male kuje na uredjaju, onda shvatis sta je to u stvari- nista.
ne govorim o glasnoci, nego o soundu. moru ja i doma rasfiljit zve zvucnike do kraja. govorim o pufa, paf, tup, tap...o zvuku, ili kako je prije bilo rijeci o harmoniji samoga zvuka. gdje tocno pogoditi da ima natural pressure.

Quote:
2. Mikrofoni i preampi imaju svoje dobre i lose strane. Ovo o cemu sam pricao najbolje radi na maksimu snage. A kad je signal preglasan, ne moze se tako snimati. Mora drugacije.
kako znate da ispravno radite? jer i svi ostali danas identicno rade?

Quote:
Jel' isti bubanjar i isti snimatelj?
mozda su svi isti ostali nego su se mediokritet i standard promjenili.

Quote:
Radi uredjaj, ali ne radi sam. On samo prenosi/belezi izvor zvuka. Ako se bubnjaru ne svira, snimak NE ZVUCI.
oke, necemo ici u ekstreme, ako ovaj nece lupat, snimka je nijema!
nego zbilja se ne moze reci da svaka sprava za snimanje ce drugacije snimiti
tu "energiju" bubnjanja.

Quote:
Po meni je poenta produkcije uhvatiti/zabeleziti momenat koji je najizrazajni. Od 10 deonica jedna "ima nesto", ostale nemaju. Ako nije snimljeno interesantno izvodjenje, snimak "nema muda", nije dinamican, ne valja... Zavisi od dana, raspolozenja...
to mi je potpuno jasno, bio sam u studijima, gledao kako im producenti po stoti put kazu, odlupaj to, nije jos dobro, mozes ti i to bolje, ajde jos jednom, tu nakraju poludi....zbilja ne pricam o tome. nego o tome da nakon bubnjarovog mega truda, svi vidimo da sve stima, ali faking sound ne stima. to nije taj bubanj. polovican je, fali mu udarca.

Quote:
To ne dobijas od lanca uredjaja vec od bubnjara. Pre 10 i vise godina se mnogo vise sviralo, nije bilo potrebe da se snimak unisti sa gomilom efekata i editinga...
nije istina. dobije se i od bubnjara ali i od snimke ovisne o odredjenim uredjajima. ali okej, sad cemo se vrtiti u krug.

Quote:
Ja imam originalan snimak Deep Purple, bubanj je 6 kanala, snimljen ocajno, ali odsviran, ubija, razvaljuje... Nema overheda, rooma i gomile mikrofona, a zvuciiii....

Imam i originalne trekove od Boemske rapsodije (24 kanala). To zvuci isto tako, nista specijalno nije radjeno, nema "lejera na dobosu", nema "48 kanala", ni mnogo cega drugog od legendi o produkciji grupe Queen.
aj pliz cete mi reci kako da okacim wave file?
imam jedan primjer da snimka cini bubnjara koliko bubnjar cini snimku.
tomo is offline   Reply With Quote