View Single Post
Old 11-08-2010, 05:13 PM   #10
google
Banned

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
a ono, znao sam da ce doci do toga da mi govorite da analogija nema veze sa soundom koji trazim nego da bend mora odraditi stvar kako spada. i to je taj sukob koji mi se cini nece biti nikad rjesen, a ja samo znam da nisam cuo dobre snimke u zadnjih deset godina da ga jeb*s! i nitko od mojih prijatelja, poznanika i rodbine i ljudi okolo ne slusaju nista intenzivno i da iz prve mogu reci da je to to. i znam da dok sam na probi i dok sam na koncertu, bilo vlastitoj ili ne, to mi lupa, udara, roka. snimke ne.
Naravno. Kada sve pojacas i lupas, svi su srecni. A kad sve to cujes tiho i iz male kuje na uredjaju, onda shvatis sta je to u stvari- nista.

2. Mikrofoni i preampi imaju svoje dobre i lose strane. Ovo o cemu sam pricao najbolje radi na maksimu snage. A kad je signal preglasan, ne moze se tako snimati. Mora drugacije.

Quote:
ajmo pliz da ne razglabamo kao i svi oko analogija vs digitalija i te spike. nego ovako: kazes rammstein cirkusanti, a metallica sviraci, sa mudom i stilom. rammstein 1996 ili kada im je izasao prvi album. vracamo se na dobos.
taj dobos lupa. pussy, medju zadnjim singlovima, dobos ne lupa, ono je jastuk, a ne dobos. prije nisu bili cirkusanti ili zasto je rokao dobos?
Jel' isti bubanjar i isti snimatelj?

Quote:
ne moze mi nitko reci da uredjaji ne rade svoje.
Radi uredjaj, ali ne radi sam. On samo prenosi/belezi izvor zvuka. Ako se bubnjaru ne svira, snimak NE ZVUCI.

Po meni je poenta produkcije uhvatiti/zabeleziti momenat koji je najizrazajni. Od 10 deonica jedna "ima nesto", ostale nemaju. Ako nije snimljeno interesantno izvodjenje, snimak "nema muda", nije dinamican, ne valja... Zavisi od dana, raspolozenja...

Quote:
od beatles-a do nirvane, vise od pola povijesti glazbe se radilo, snimalo, tako i tako, tko me moze uputiti na lanac uredjaja koji ce mi pridonijeti prasku dobosa koji se cuje na snimkama od prije 10 godina pa u nazad?
To ne dobijas od lanca uredjaja vec od bubnjara. Pre 10 i vise godina se mnogo vise sviralo, nije bilo potrebe da se snimak unisti sa gomilom efekata i editinga...

Ja imam originalan snimak Deep Purple, bubanj je 6 kanala, snimljen ocajno, ali odsviran, ubija, razvaljuje... Nema overheda, rooma i gomile mikrofona, a zvuciiii....

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
A vala ni Queen ni Billy Idol nisu koristili forume da bi naučili kako se dobija taj zvuk... pravili su nešto što su ONI hteli i što su njihovi tadašnji snimatelji i producenti umeli (u to vreme). Imaš glavu - just use it
Imam i originalne trekove od Boemske rapsodije (24 kanala). To zvuci isto tako, nista specijalno nije radjeno, nema "lejera na dobosu", nema "48 kanala", ni mnogo cega drugog od legendi o produkciji grupe Queen.

Last edited by google; 11-08-2010 at 05:19 PM.
google is offline   Reply With Quote