Quote:
Originally Posted by google
Melodija treba da bude inspirativna. Jedan ton je cista tehnika, koja nece zvucati. Moze se tehnicki uraditi od toga sta god hoces, osim muzike.
|
Za one koje zanima : Wagner, Uvertira : Tema je JEDAN TON.
http://www.youtube.com/watch?v=s19dwaXjS6M
Ovo bi vec mnogi mogli prepoznati : Jobim, One note samba : isto (a moze se cuti i kontrapunkt sa temom).
http://www.youtube.com/watch?v=eEkMwotUuic
Nadam se da niko nece sada pokusati da ospori Jobima koji je potpuno sam odgovoran za sve latin jazz standarde koji su i dalje na repertoaru. Ili Wagnera mozda?
Quote:
Originally Posted by Maiv
Da su Joy Division bili pod nekim utjecajem to svakako...mozda nisu ucili polifoniju iz knjiga ali svoju glazbu nisu sigurno iz korijena izmislili...dovoljno je da sjedis u kaficu i pijes kavu a u pozadini ti sviraju neki "hitovi" da to vec podsvjesno utjece na tebe...sta mislite zasto je u ovim krajevima i zapadnije glazba uglavnom 4/4? Preselite se na pol godine u Tursku i slušajte malo glazbu pa ce vam 4/4 bit neobican...sve je to povijesni utjecaj koji covjek ne moze zaobici...da zivis u pecini i nikad nisi cuo glazbu danasnjice opet bi bio pod utjecajem zvukova iz prirode i u neku ruku bi ih oponasao.
|
Upravo tako. A ukoliko neko slusa muziku i nista ne utice na njega iz te muzike, tj. nista mu nije jasno onda...
Quote:
Cinjenica je da se mora/moze poci samo od ideje. Ukoliko tu ideju nemas, tu se posao prekida.
|
To smo vec elaborirali i niko to nije ni pokusao da ospori.
Quote:
Kontrapunkt je par ideja koje rade u isto vreme.
|
Kontrapunkt je nekoliko LINIJA koje zvuce istovremeno a ideja je jedna.
Quote:
Isto tako sve sto se pise, pise se sa razlogom. Pisati "kontrapunkt" da bi pisao "kontrapunkt" je besmislica i od tog posla nema nista.
Nastavite.
|
Istina.
Quote:
Originally Posted by Dule A
ja bih samo pohvalio Vukovo strpljenje da odgovori na pitanje, svasta je zanimljivo napisao.
|
Hvala.
Quote:
Originally Posted by pleon
možda ti je nemilo? očeš još jedan primjer?
|
Za sta su Joy Divison primer? Benda koji je potpuno izmislio nov stil a da prethodno nisu culi ni jednu tudju pesmu? Tesko.
Quote:
a ja se nisam uvrijedio, taman posla. zašto bih? ta niti ne znam tko si... a sori, ako se netko uvrjedio..uh. čemu to? budi čovek i ne ispričavaj (izmotavaj) se ako nisi imao zle namjere.
|
Nije bilo upuceno tebi ali je simpaticno sto si osetio potrebu da odgovaras u tudje ime.
Quote:
potrebno je mnogo više.edit: ili manje?
|
Istina.
Quote:
Originally Posted by Dule A
ja sam vestinu kontrapunkta ucio sto kroz 15togodisnje muz. skolovanje, sto kroz uzivanje u radu sa muzikom i oko muzike u prethodne dve i po decenije...
|
Moram da primetim da je to upravo problem ovde. Neko je veoma ljut sto se neko drugi setio da radi na sebi na vreme pa sada ovde vedri i oblaci bez ikakvih argumenata iza sebe. Nonsens.