Quote:
Originally Posted by Radisa
@MD, potpuno se slazem. Nazalost nisam bio dovoljno objasnio za sta mi treba. Ne treba mi procesor u smislu da ima milion efekata. Treba mi najbolja moguca emulacija lampaskog pojacala. I to da bih izbegao ozvucivanje pojacala (ovi Svajcarci bi me lansirali na mesec).
sta je to "iso cab"?
|
To ti je izolirani zvučnički cabinet, znaci zvucnik unutra, unutar izolirane 'kutije' i mali pokretni stalak za mikrofon... ne čuje se vani a možeš odvrnuti pojačalo u sobi...
Ima i sistema sa pločama, dakle da staviš postojeće pojačalo unutar akustičkih panela te tako smanjiš zvuk pojačala.
Ako imaš pojačalo čiji zvuk ti je odličan, a želiš ga snimati na tiho, ovo ti je dobra ideja...
Quote:
Inace, imam vox ac30, ali na zalost u naredno vreme necu moci da ga koristim za snimanje, kao ni bilo koje drugo pojacalo - zbog glasnoce i stanara.
|
Eto...
Imaš još neke stvari... recimo hotplate uređaj, koji ti smanjuje izlazni sound pojačala pa možeš dobiti zasićen sound na tišim volumenima.
Imaš behringer aktivni di, koji služi kao uređaj koji staviš između pojačala i speakera, te ti on šalje izlazni signal na linijskom levelu...
Dakle, možeš poslati signal iz tog voxa kroz behringer i snimiti taj singal u komp, dobro je što na ovaj način snimaš i zvuk power lampi... a s druge strane staviš bilo kakav gitarski zvučnik te ga izoliraš da se ne čuje...
Samo naravno, pazi na omažu zvučnika, speakera...
Quote:
Vidim da mnogi predlazete Line6. Pre nekih 15 godina sam kupio jednog od prvih zoom-va. Toliko me je iznervirala ta investicija, da se sada jednostavno bojim tih "svemogucih" masina, koje sve mogu po malo, a nista onako posteno i ljudski.
|
Ako želiš jedan dobar sound i to lampaškog pojačala, ne znam koliko će ti sprave poput line 6 tu pomoći...
Njihove simulacije su često na razini današnjih besplatnih pluginova...
Line 6 koristi iste simulacije već godinama, samo ih pakira u drugi uređaj...
Ja imam line 6 simulacije i najdraže su mi, ali prvenstveno zbog jednostavnosti i tog nekog karakterističnog zvuka koji i ne trebaš gledati kao simulaciju nečega, nego baš kao line 6 sound... kao i fleksibilnosti vst formata...
Ali trenutno radim reamping kroz lampaške glave i 412 box... line 6 je blizu pravoj stvari, ali kad naslažeš više gitara, ima određeni prizvuk... i fali ona agresivnost...nekako su meke...
Mislim da su line 6 uređaji korišteni i na mnogim svjetskim albumima nekad kao standard...
Danas ljudi hvale stvari poput revalver plugina i slično, zbog gomile opcija i sounda koji više zvuči kao pravo pojačalo...
Quote:
Izvinjavam se svima, ali nisam dovoljn objasnio moje potrebe. Zbog toga su i pristigli razni saveti.
Dakle, ono sto meni treba je:
- autentican zvuk, recimo u domenu pretendersa
- emulacija lampasa / simulacija pojacala
- hi quality, da mogu da sa tim zavrsim album
Sa Sans Amp-om (+vox) sam snimao album '96. super zvuk. Medjutim, cini mi se da se dosta stvari od tada pojavilo na trzistu.
dosta vas hvali Axe-Fx
pogledao sam cene i moram da priznam da toliko para ipak nemam. To je nekoliko puta skuplje od mnogih stvari koje ovde pominjemo. Verujem da je kvalitet. Isto i za mesaboogie rectifier
|
Je, axe fx je preskup... ali samplovi snimljeni s njim zvuče super...
Što se tiče pretpojačala, ti želiš neki retro sound pretpostavljam... impulsa kroz koje bi provlačio signal pretpojačala ima gomile, ali teško je naći baš neki koji ti odgovara... često su snimljeni u amaterskim uvjetima i sadržavaju određen sound prostorije...
Mislim da ti je dobro riješenje neko lampaško studijsko pojačalo od par wati i malim speakerom... njega možeš odvrnuti jako i u sobnim uvjetima, te ozvučiti a sigurno ima modela koji zvuče super za to što ti tražiš...
Ta pojačala su inače i rađena za studijsko snimanje...