Quote:
Originally Posted by InsaneEyes
mastering studio u RS bi mozda imao logike kada bi cena po pesmi bila recimo 20 eur za nepotpisane bendove, 30 za potpisane, tako ja kontam 
|
Da, da, daaaaa... pa smo došli dotle da pojedini rade čitav arr. za 200 eu, a uz to daju i snimanje i mix gratis. S? obzirom na to me ne bi čudilo da neko zaista masteruje za 20 eu. Zbog takvih stvari povremeno dobijam volju da nekima prekratim život, jer je i onako ništavan

O fancy inostranim masterima...
Nekad to ispadne o.k., a nekada i ne baš. Medjutim, stekao sam utisak da je placebo efekat vrlo jak i da mnogi ljudi, čak i oni koji se ozbiljno bave muzikom, slušaju predrasudama, a ne ušima.
Već sam negde pominjao primer eminentnog muzičara iz Niša koji je skoknuo kod mene da čuje tek pristigli master iz USA, a ja greškom pustio sopstvenu verziju mastera... jebi ga, prošlo je pola pesme dok sam ja ukapirao da nisam pustio made in USA master, već nešto što sam ja budžio, a ovaj je stigao da za to vreme lansira gomilu proseravanja:
-Nema... odmah se čuje!!! Ovo kod nas stvarno ne može da se dobije!
Kamo sreće da predrasude rade samo kada je mastering u pitanju.
Ima naš narod lepu izreku za to: "U tudjega tatka, pogolema #&$tka".
Čolu su mixali u studiju P.G., pa je rezultat blago rečeno sumnjiv, ali... to uopšte nije smetalo lansiranju medijskih priča na temu produkcije.
Nedavno gledam Trkulju na TV-u i čovek kaže kako radi album, mixaće neka mega faca u Londonu i to samo zato što mu se dopao materijal, inače.. ne bi nikako!

Ultra - mega - giga Londonski producent je odvalio na Trkuljin materijal i radi ga sa enormnom ljubavlju

Slušam šta priča čovek i razmišljam: -Nos će da ti poraste od laganja

Kao da ljudi ne znaju kako na pomenutu temu za pare može sve. Ali, dragi nam gosn Trki kapira da su ljudi budale i da se pecaju na takve priče, zna da ljudi vole tog "tudjega tatka"

, pa zašto ne bi svom materijalu dao na značaju takvim pričama