View Single Post
Old 01-05-2009, 03:31 AM   #25
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Mastering Studio u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
mastering studio u RS bi mozda imao logike kada bi cena po pesmi bila recimo 20 eur za nepotpisane bendove, 30 za potpisane, tako ja kontam
Da, da, daaaaa... pa smo došli dotle da pojedini rade čitav arr. za 200 eu, a uz to daju i snimanje i mix gratis. S? obzirom na to me ne bi čudilo da neko zaista masteruje za 20 eu. Zbog takvih stvari povremeno dobijam volju da nekima prekratim život, jer je i onako ništavan

O fancy inostranim masterima...
Nekad to ispadne o.k., a nekada i ne baš. Medjutim, stekao sam utisak da je placebo efekat vrlo jak i da mnogi ljudi, čak i oni koji se ozbiljno bave muzikom, slušaju predrasudama, a ne ušima.
Već sam negde pominjao primer eminentnog muzičara iz Niša koji je skoknuo kod mene da čuje tek pristigli master iz USA, a ja greškom pustio sopstvenu verziju mastera... jebi ga, prošlo je pola pesme dok sam ja ukapirao da nisam pustio made in USA master, već nešto što sam ja budžio, a ovaj je stigao da za to vreme lansira gomilu proseravanja:

-Nema... odmah se čuje!!! Ovo kod nas stvarno ne može da se dobije!

Kamo sreće da predrasude rade samo kada je mastering u pitanju.
Ima naš narod lepu izreku za to: "U tudjega tatka, pogolema #&$tka".

Čolu su mixali u studiju P.G., pa je rezultat blago rečeno sumnjiv, ali... to uopšte nije smetalo lansiranju medijskih priča na temu produkcije.

Nedavno gledam Trkulju na TV-u i čovek kaže kako radi album, mixaće neka mega faca u Londonu i to samo zato što mu se dopao materijal, inače.. ne bi nikako! Ultra - mega - giga Londonski producent je odvalio na Trkuljin materijal i radi ga sa enormnom ljubavlju Slušam šta priča čovek i razmišljam: -Nos će da ti poraste od laganja Kao da ljudi ne znaju kako na pomenutu temu za pare može sve. Ali, dragi nam gosn Trki kapira da su ljudi budale i da se pecaju na takve priče, zna da ljudi vole tog "tudjega tatka" , pa zašto ne bi svom materijalu dao na značaju takvim pričama

Last edited by idekius; 01-05-2009 at 03:41 AM.
idekius is offline   Reply With Quote