Quote:
Originally Posted by HeatMan
@oggy, ma ne vredjam se ja tako lako, chovek.. rekao si mi apsolutno sve shto sam i sam osetio.. kao shto rekoh, mix i aranzman nisu dovrsheni
|
Super, posto mi to i nije bila namera
Quote:
pa rekoh da okachim ovde da ljudi chuju gemini-a
|
Na zalost, to je ono sto sam zaista prepoznao. Verujem da signal nisi budzio previse, posto taj zvuk pamtim kao "zvuk SE mikrofona". Sitan i agresivan.
Mozda da probas neki drugi preamp... Mada sumnjam, posto se na svim snimcima koje sam do sada slusao mikrofon cuo isto ovako...
Quote:
elem, trebalo bi ubaciti jedan brejk, josh nekoliko bek vokala (chisto da popuni praznine u nekoliko prelaza) i malo promene u trecoj strofi jer taj e piano kroz wah, pochinje da zamara u toj strofi.. svega sam svestan..
|
Slazem se
Quote:
al samo nisam skapirao, definishi mi "neobazrivo", "bezobraznije" i "drastichnije".. majke, mi tu celu misao nisam skapirao.. mi neuverljivo prichamo prichu ili je mix bzvz..?  cela pricha je (po meni) solidno odradjena, i mislim da se oseca emocija ako se stvarno poslusha.. bar je dosta ljudi osetilo (kao i ja - shto mi se retko deshava kod mojih pesama, a neretko kod tudjih)..
|
"Neobazrivo" mi je u fazonu "Ja sam decko sa betona (pa sad cela prica...), ali bih voleo da to zvuci upeglano, mada ne bih voleo da ispadnem "sminker". I na kraju niti si "sminker" (sto ne mora i nije neophodno los epitet), niti si "dzukac" (bez namere da se protumaci u negativnoj konotaciji), nego sve nekako zvuci "neubedljivo" (sad vidim da sam se mozda zajebao kada sam napisao "neobazrivo"...

).
Dakle... Mix (ili demo) ima svojih tehnickih nedostataka, koji mi nisu toliko bitni u ovom momentu kao cinjenica da mi fali vise definisanog izraza. Rizikujuci da zazvucim apstraktno... Ne vidim jasnu sliku dok slusam zvuk, ako me kapiras.
Produkcijski, fali mi blizi i jasniji kick, neke sire i drasticnije panorame, replike, tj. udvajanja glavnog vokala moraju da budu drasticnija, drskija, expresivnija (sad vec lici da kenjam, ali stvarno mi tako idu misli...

). Upecatljiviji bass, da taj refren preradis i sam snimis ponovo. Da ti ga neko otpeva u atmosferi pesme, a ne da pesmu podredis necemu sto je vec uradjeno i to ne tako sjajno. Da onaj sterilni hi hat zamenis nekim prljavijim, desnijim (

) i manje nervoznim. Da pesma izgubi pop prizvuk, a da se cuje ta "ulica". Mozes da zadrzis i poneki fensi momenat, kao neizbezno koketiranje sa necim "lepim", ali ti ako mi pricas ovakvu pricu, ne sme da mi se cuje "Holywoood" (malo serem, ali sve u cilju da ti priblizim one apstraktne zamerke, pa se onda trudim da budem drastican...) sve vreme.
Na momente me malo podseca na "Bolji zivot" gde su isto tako isekli Dada Topica, pa nalepili drugu pesmu (bez namere da te poredim).
Kao sto si i rekao, demo snimak na kome mora da se izmeni dosta stvari. Mislim da bi ti Vrac mogao dati dobru kritiku, ako bude imao vremena da poslusa.
Nadam se da te nisam smorio...
Pozdrav!