Quote:
Originally Posted by alpha
Ma to je bilo samo za slikanje. Drzim ih (ustvari drzao sam ih pre nego sto ih nisam prodao) na stalcima, metar ispred tog zida.
Moram malo da pojasnim svoj stav: male promene na eq-u i kompresoru se prilicno dobro cuju, ali problem nastaje kad, makar iz zezanja, napravis vece promene. Zvucnik kao da to sve pocinje polako da kompenzuje. Ne odrazava promene linearno, nego sto je veca promena to se sve manje cuje.
Ne kazem da je na Mackie-ima nemoguce raditi, ali mi se cini da si sa njima prinudjen da dosta toga nagadjas, sto te frustrira i sto ti, ako nista drugo, poprilicno produzava vreme za miks.
|
Zaista nemam tih iskustava .... mislim da bih to primetio ......
Meni su se dopali jer sam pravio uporedbu 7 razlicitih monitora ( daaaavno ) u jednom vecem studiju ..... i odabrao sam ih samo iz razloga sto su neki moji radovi sa kojima sam bio zadovoljan , pokazali jasne nedostatke .... i ti monitori me teraju da vise radim .
Na npr Dyn sima .... mi i polumixevi ( moji ) zvuce super ....... tipa " ne diraj nista sve je super " ..... onda dodjem kuci ..... i svasta ima da se ispravlja ......
Odziv tranzijenata nije spektakularan ..... ali je to ipak 8" i za tu dimenziju vrlo zadovoljavajuci .
Bas ide dosta nisko i to cesto kod ljudi izaziva osecaj boomy zvucnika ..... i to mu moze biti i mana i vrlina . Ali sam ih imao pored 1031 a duze vreme ...... i jednostavno je bolji zvucnik ..... ( bar po meni ) .....
Vise se toga cuje , detaljniji je , i najbolja je opaska jednog mog druga muzicara .... kad sam prebacio sa Gen na HR ....... " Ko je ukljucio muziku ? "
Pozdrav
Sta sada koristis ???