Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2007, 11:39 AM   #51
liman021
Senior Member

Default Re: Mackie HR 824

do problema kod slusanja tudjeg misljenja dolazi kada 2 coveka pri istim uslovima dozive isti zvucnik total suprotno(a kamoli pod razlicitim uslovima).d3hoseworks -ak' volesh tudje misljenje i kako si napomenuo niske frekvencije onda ozbljno uzmi u obzir genelec 8020,8030,8040 seriju sa subwooferom
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 11:56 AM   #52
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam bogami osetne dinamicke proemene osecao i na manje od 0.5dB, i to me dosta je*alo u nekim mixevima. A sto se eq-a tice, 2dB mi je mont everest od promene, mimo moje dosadasnje rutine
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 12:20 PM   #53
alpha
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Bio je Moritz pre par nedelja kod mene ...... nikakvi sredjivani uslovi .

Do duse ..... slusao sam ih u dosta prostaora , kao i dosta drugih monitora kod sebe i u drugim prostorima .

Posetio sam tvoj sajt ( cestitke dizajneru ) I kod tebe su mnogo bolji akusticki uslovi ....... mada ( moje misljenje ) koliko sam mogao da vidim na fotkama .... mislim da su mozda previse udaljeni ....... ipak su to nearfildi ..... i nije mi jasno ( zbog onog radijatora pozadi ) sta se zapravo gubi , a sta dobija ugradjivanjem ???

Da li si probao da ih priblizis stoli na jedno 1.5 m od producenta ... i da ih stavis na neke stalke ????

Stvarno mi je suvise cudno ono sto pricas kao iskustvo , jer ja cuje 0.5 db promenu na eq prilicno jasno ......

Pozdrav
Ma to je bilo samo za slikanje. Drzim ih (ustvari drzao sam ih pre nego sto ih nisam prodao) na stalcima, metar ispred tog zida.
Moram malo da pojasnim svoj stav: male promene na eq-u i kompresoru se prilicno dobro cuju, ali problem nastaje kad, makar iz zezanja, napravis vece promene. Zvucnik kao da to sve pocinje polako da kompenzuje. Ne odrazava promene linearno, nego sto je veca promena to se sve manje cuje.
Ne kazem da je na Mackie-ima nemoguce raditi, ali mi se cini da si sa njima prinudjen da dosta toga nagadjas, sto te frustrira i sto ti, ako nista drugo, poprilicno produzava vreme za miks.
alpha is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 12:32 PM   #54
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by alpha View Post
Ma to je bilo samo za slikanje. Drzim ih (ustvari drzao sam ih pre nego sto ih nisam prodao) na stalcima, metar ispred tog zida.
Moram malo da pojasnim svoj stav: male promene na eq-u i kompresoru se prilicno dobro cuju, ali problem nastaje kad, makar iz zezanja, napravis vece promene. Zvucnik kao da to sve pocinje polako da kompenzuje. Ne odrazava promene linearno, nego sto je veca promena to se sve manje cuje.
Ne kazem da je na Mackie-ima nemoguce raditi, ali mi se cini da si sa njima prinudjen da dosta toga nagadjas, sto te frustrira i sto ti, ako nista drugo, poprilicno produzava vreme za miks.
Zaista nemam tih iskustava .... mislim da bih to primetio ......

Meni su se dopali jer sam pravio uporedbu 7 razlicitih monitora ( daaaavno ) u jednom vecem studiju ..... i odabrao sam ih samo iz razloga sto su neki moji radovi sa kojima sam bio zadovoljan , pokazali jasne nedostatke .... i ti monitori me teraju da vise radim .

Na npr Dyn sima .... mi i polumixevi ( moji ) zvuce super ....... tipa " ne diraj nista sve je super " ..... onda dodjem kuci ..... i svasta ima da se ispravlja ......

Odziv tranzijenata nije spektakularan ..... ali je to ipak 8" i za tu dimenziju vrlo zadovoljavajuci .

Bas ide dosta nisko i to cesto kod ljudi izaziva osecaj boomy zvucnika ..... i to mu moze biti i mana i vrlina . Ali sam ih imao pored 1031 a duze vreme ...... i jednostavno je bolji zvucnik ..... ( bar po meni ) .....

Vise se toga cuje , detaljniji je , i najbolja je opaska jednog mog druga muzicara .... kad sam prebacio sa Gen na HR ....... " Ko je ukljucio muziku ? "

Pozdrav

Sta sada koristis ???
Max is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 12:45 PM   #55
alpha
Junior Member

Jbl Lsr6328p.
Old 22-05-2007, 01:07 PM   #56
d3houseworks
Member

Hvala svima. Sutra kaparim BM15. Prodajem Alesise za 250 eura...
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 01:34 PM   #57
Max
Pro Member

Quote:
Jbl Lsr6328p.

..... i cekaj .... cela ova frka oko monitora koji kostaju 2000 e par ???

Ako je to toliko bolji monitor ...... pa to je onda laka odluka .......

Sad tek nista ne kapiram ......

Pozdrav
Old 22-05-2007, 01:42 PM   #58
idekius
Mason

idekius's Avatar

Jel' necete da se svadjate ako pitam da li da kupim Capriolo, Scot ili Polar biciklu?
Old 22-05-2007, 01:50 PM   #59
alpha
Junior Member

Kostaju malo vise. JBL je u Evropi znatno skuplji nego u SAD.

Ne kapiram kakve sad veze ima cena?, Ne kapiram koja frka? i ne kapiram sta sad ne kapiras?
Old 22-05-2007, 01:57 PM   #60
Max
Pro Member

Quote:
Kostaju malo vise. JBL je u Evropi znatno skuplji nego u SAD.

Ne kapiram kakve sad veze ima cena?, Ne kapiram koja frka? i ne kapiram sta sad ne kapiras?
....

Ok , ok ...... nisi upucen u moje prepiske na Pm ...... sa Moritzom ..... moje izvinjenje .

Bilo je price o tome ..... tipa ..... koliko para toliko muzike i ostalo ( da ne pocinjem ponovo ) .... A ako je ovo toliko bolji monitor , za toliko malu razliku u ceni onda je izbor lak .... Mackie kroz prozor , pa da jurimo vezu iz USA ....... koga da izmolimo da nam donese ......

Pozdrav

PS Neka ti posalje Moritz prepisku sa PM ...... pa ces shvatiti zasto sam se sve ovo zapitao ....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules