View Full Version : m-audio ozone?
molim vas misljenje o ovoj zvucnoj kartici,jako mi je vazno da znam da li nesto ozbiljnije moze da se uradi sa njom,t.j. da li ona svoji zvukom i konvertorima zadovoljava neki standard.da li mi treba nesto bolje i neka preporuka za karticu do 4 ulaza. i sta mislite o kombinaciji, rode ntk i m audio preamp dmp3 dual?hvala!
Tiki the Boyler
02-12-2005, 03:18 PM
Ozone ti je zgodna kombinacija audio interfejsa tj. karte i MIDI kontrolera, jako pogodna za ljude koji se bave elektronskom muzikom. Ima dva analogna ulaza, pri cemu mikrofonski kanala nema fantomsko napajanje, tako da moras koristiti eksterni preamp.
Ako pucas u tom smjeru, po meni, ti je logicniji izbor Ozonic od iste firme, jer ima cetiri ulaza, fantom na mikrofonskom preampu i FireWire konekciju vece propusne moci, te malo bolji drajver, a samim tim i korisnicki interfejs!
Kvalitet je standardno zadovoljavajuci, obzirom da je konverzija bazirana na dokazanom Delta hardveru i tu nema problema!
Meni licno NTK zvuci kao malo preskupo rjesenje jer je za 50% skuplji od karte, tako da prvo moras odluciti koji je tvoj krajnji cilj!
Dobar demo OK, pa i nesto ozbiljnije ako je elektronika u pitanju; ali ako radis nesto live, bojim se da bez pravog studija neces nesto ekstra uraditi!
U svakom slucaju... dobrodosao na Rumski!
p.s. Ispunjavanje profila mnooogo olaksava komunikaciju!
hvala,u pitanju je pop muzika sa puno zivih gitara koje ce se snimati sto preko marshala,sto preko rodea ntk direktno ove akusticne i klasicne gitre,ne smeta mi dva ulaza jer cu ionako kanal po kanal,nego samo kvalitet toga sto se snimi preko te kartice.pozdrav
alektom
03-12-2005, 05:10 PM
Valja li uopste taj M-Audio, mislim na AD konverziju, jako sam skeptican prema svakom proizvodu koji pocne kod nas da se prodaje svuda (skoro i samoposluzi :mrgreen: ), po nekom mom razmisljanju takva mas produkcija mora dovesti i do pada kvaliteta, ili se moze biti varam.....
Delta je verovatno ozbiljna kartica, a kakva je u poredjenju sa recimo EMU 18 ili nekim Terratecom u istom cenovnom rangu?
Tiki the Boyler
06-12-2005, 04:11 PM
Terrateca definitivno sije, a o EMU m seriji bi se dalo razgovarati!
electro-drummer
13-07-2006, 10:29 PM
sto se tice M-audio ozone, on ima switch za ukljucivanje phantom-skog napajanja za mikrofon (cisto da ispravim). . . ali mene zanima nesto drugo...
primetio sam da na zadnjoj strani ozone-a ima samo 2 MIDI izlaza, a ulaz ne postoji, . . .
da li to znaci da je ozone kao MIDI klavijatura na PC povezan preko USB-a, posto znam da se MIDI klavijature na PC mogu prikljucuiti preko MIDI router-a koji ide na USB i ima MIDI IN i OUT koji se prikljucuju na klavijaturu, ali fora je sto OZONE nema MIDI-IN koji treba da ide iz komp-a,. . .
moze li neko da pojasni to?
Ja ga imam.
U svemu komunicira preko USB.
Da,ima fantom.Licno mislim da mu preamp uopste nije los.
Ozonic jeste bolji,noviji,a ima ga i na lageru pa razumite malo Tikija,posao je posao.
Ne znam zasto ti je potreban MIDI in za jedan kontroler.
Kao kontroler je dosta dobar,sa bulumentom MIDI funkcija.
Mislim i da su ga dodali u spisak uredjaja koji podrzavaju M-Powered PT.Vidi sajt,ne znam tacno.
Mozda bih prodavao svoj,jos ne znam.Vec odavno imam master keyboard jer sam prevashodno klavirista.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.